Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού! Πώς να προστατεύσετε το παιδί σας


Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού!

Τα παιδιά λατρεύουν το καλοκαίρι! Αφήνουν πίσω τους το πρωινό ξύπνημα, το σχολείο και το διάβασμα και απολαμβάνουν ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία ή σε κάποια παιδική χαρά. Το καλοκαίρι όμως τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε ατυχήματα καθώς οι καλοκαιρινές δραστηριότητες εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους. Η λύση φυσικά για να τα προστατεύσετε δεν είναι να τα κλείσετε μέσα στο σπίτι αλλά να πάρετε μέτρα ασφαλείας και να μάθετε τα παιδιά σας να προστατεύονται από τους κινδύνους. Για να είναι λοιπόν οι καλοκαιρινές διακοπές σας ένα χαρούμενο και ασφαλές διάλειμμα από την καθημερινότητά σας, μάθετε που θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας.  

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ο πνιγμός, ο οποίος δυστυχώς είναι μια αρκετά συχνή αιτία θανάτου στην παιδική ηλικία. Για την ασφάλεια του παιδιού σας λοιπόν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήνετε μόνο του χωρίς επιτήρηση και φυσικά ποτέ να μην του επιτρέπετε το κολύμπι εάν δεν έχουν περάσει τρεις με τέσσερις ώρες από το φαγητό. Θα πρέπει να κάνετε μαθήματα κολύμβησης στο παιδί σας χρησιμοποιώντας σωσίβια κατάλληλα για την ηλικία του και φυσικά να του μιλήσετε για όλους τους κινδύνους που διατρέχει ενώ βρίσκεται στο νερό. Να θυμάστε πως το παιδί σας δεν πρέπει να το αφήνετε από τα μάτια σας ούτε όταν βρίσκεται στην αμμουδιά και παίζει με τα κουβαδάκια του.
Καλοκαίρι σημαίνει παιχνίδι και δραστηριότητες. Αυτό που θα πρέπει πάντα να κάνετε είναι να ελέγχετε την περιοχή που παίζει το παιδί σας και φυσικά όταν πρόκειται για μια παιδική χαρά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η επίβλεψη και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του παιδιού σας.
Η αντιηλιακή προστασία είναι επίσης πολύ σημαντική. Η παιδική επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ενώ τα επαναλαμβανόμενα ηλιακά εγκαύματα που προκαλούνται στην παιδική ηλικία αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων στο μέλλον. Απαραιτήτως λοιπόν θα πρέπει:
-να προστατεύετε το παιδί σας με ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλο και γυαλιά ηλίου,
-να φροντίζετε να μην παραμένει πολλή ώρα εκτεθειμένο στον ήλιο,
-να προτιμάτε την επίσκεψη στην παραλία πριν τις 12 το μεσημέρι και μετά τις 4 το απόγευμα,
-να παίρνετε τα μέτρα σας ακόμα κι αν πρόκειται για μια βόλτα στην παιδική χαρά. 
Τέλος, μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας πάντα ένα στικ αμμωνίας και μια αντιϊσταμινική κρέμα για τυχόν τσιμπήματα από έντομα ή μέδουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger