Από: Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΝΣΚ) αποφάσισε να βγει από την χειμέρια νάρκη στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια και την οποία έχουν οδηγήσει από την μια η τυχοδιωκτική αριστερίστικη γραμμή της κομματικής περιχαράκωσης και από την άλλη η έκδηλη ανικανότητα των λιγοστών πλέον προσώπων που πλαισιώνουν την ιστορική αυτή οργάνωση.
Σημειώνουμε ότι η ΝΣΚ, ιδιαίτερα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, επέδειξε πλούσια, αξιόλογη και αγωνιστική δράση και κέρδισε την εκτίμηση πολλών Ναυτεργατών που την πλαισίωσαν, την στήριξαν και την ενίσχυσαν με την συμμετοχή και τους αγώνες τους.
Δυστυχώς με την επικράτηση των δυνάμεων του αριστερού οπορτουνισμού σταδιακά οδηγήθηκε στην ραγδαία συρρίκνωση, στην απομαζικοποίηση, στην αποδυνάμωση του ρόλου της στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ενώ τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της λαθεμένης αδιέξοδης και σεχταριστικής γραμμής που εκπορεύεται από το ίδιο το κόμμα που την καθοδηγεί, έχει κατρακυλήσει στην αναξιοπιστία. Ο ρόλος της στα προβλήματα των Ναυτεργατών είναι ανύπαρκτος και πολλές φορές δείχνει ότι κυριαρχείται και από προσωπικές στρατηγικές των εναπομεινάντων στελεχών της.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της όχι για να παρέμβει στις εξελίξεις στην Ναυτιλία ή για να συμβάλει στην οργάνωση των αγώνων των Ναυτεργατών αλλά για να επιτεθεί στην Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ για λογαριασμό των Προεδρείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ !!!!
 Έτσι πιστεύουν ότι  υπηρετούν την κομματική γραμμή; Έτσι νομίζουν ότι υπηρετούν τις αρχές και τις αξίες του εργατικού ταξικού κινήματος; Τελικά αποδείχνουν ότι είναι για άλλη μια φορά ανίκανοι και κατώτεροι των περιστάσεων και στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τους ισχυρισμούς μας. Είναι απόλυτα ταυτισμένοι με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και ουδέποτε με την τακτική τους αμφισβήτησαν το εφοπλιστικό κατεστημένο και τους πολιτικούς εκφραστές του οι οποίοι τους παρέχουν τυπικά και ουσιαστικά πλήρη ασυλία στα δύο σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ……
Η ομάδα που καθοδηγεί την Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση ταυτισμένη με την κομματική τους ηγεσία ακολουθεί την γραμμή της κομματικής περιχαράκωσης και του περίκλειστου κάστρου.
Στον χώρο της Ναυτιλίας φιλοτεχνεί την εικόνα του εχθρού που τον βλέπει μόνο στην «οπορτουνιστική γραμμή της ηγεσίας της ΠΕΝΕΝ» πιστεύοντας ότι έτσι θα περιχαρακώσει τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πολιτική και παραταξιακή επιρροή της.
Αδιαφορεί και αγνοεί παντελώς την ιστορικότητα της περιόδου που διανύουμε και τις κατακλυσμιαίες και καταστροφικές επιπτώσεις που έχουν για τους εργαζομένους και τους Ναυτεργάτες οι κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές που καθημερινά ισοπεδώνουν και διαλύουν τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Δείχνουν να είναι σε άλλο κόσμο την στιγμή που η κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική συστηματικά συντρίβει και καταργεί ότι κερδήθηκε με σκληρούς και δύσκολους αγώνες του Ναυτεργατικού μας κόσμου όλα τα τελευταία χρόνια.
Συμμαχεί και συνεργάζεται ανοιχτά με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην κοινή τους προσπάθεια να υπονομεύσουν την αυτόνομη και αγωνιστική πορεία της ΠΕΝΕΝ, από κοινού παρεμβαίνουν για να διαστρεβλώσουν την τακτική και στρατηγική της ΠΕΝΕΝ η οποία είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος η οποία ενώνει, συσπειρώνει και οργανώνει τον Ναυτεργατικό μας κόσμο να παλέψει, να αντισταθεί και να ανατρέψει  την καταστροφική εφοπλιστόδουλη και μνημονιακή κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική.
Σχετικά με την ουσία των όσων καταγγείλαμε πρόσφατα επανερχόμαστε και ρωτάμε τους ηγετίσκους της ΝΣΚ και τα Προεδρεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ποιος τους έδωσε το δικαίωμα και συναποφάσισαν σε συμμαχία με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού την αναστολή της συνδικαλιστικής δράσης στις 6/6/2013 για την διεκδίκηση, καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών τους;
Ποιος τους εξουσιοδότησε να προβούν σε αυτήν την άθλια υπονομευτική και ανοικτά απεργοσπαστική ενέργεια σε ένα τόσο δίκαιο αίτημα που έχει οδηγήσει χιλιάδες Ναυτεργάτες  στην απόγνωση, τους ίδιους και τις οικογένειές τους;
Με ποια νομιμοποίηση καθόρισαν άλλες εταιρίες να εξοφλούν τον Φλεβάρη του 2013, άλλες τον Μάρτη του 2013 και ορισμένες να οφείλουν δεδουλευμένους μισθούς από τον περασμένο χρόνο (Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2012);
Γιατί παραβίασαν την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΠΝΟ για την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων στα πληρώματα;
Ρώτησαν, συμβουλεύτηκαν ή πήραν την γνώμη έστω και από ένα πλοίο όταν (παίζοντας το παιχνίδι των εταιρειών) δήλωνε ο Τσιμπόγλου τα περί επίσχεσης εργασίας μεταθέτοντας σκόπιμα την κινητοποίηση από ευθύνη και υποχρέωση της ΠΝΟ και των Ναυτεργατικών σωματείων σε ευθύνη των πληρωμάτων;
Για όλα αυτά πρέπει να απολογηθούν στα μέλη τους και ευρύτερα στους Ναυτεργάτες οι οποίοι στο σύνολό τους απορρίπτουν και καταδικάζουν τα άθλια παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πλάτες τους.
Σκόπιμα διαστρεβλώνετε την δράση και τις θέσεις της ΠΕΝΕΝ που αταλάντευτα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων.
Έχετε στοχοποιήσει και επιτίθεστε στην ΠΕΝΕΝ και τα στελέχη της και έχετε αφήσει ελεύθερο το πεδίο στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να συνεχίσει την παθητική του πορεία και να μην παίρνονται αποφάσεις ενάντια στην μνημονιακή πολιτική και την αντιναυτεργατική πολιτική που έχει ισοπεδώσει τα πάντα.
Οι όποιες φραστικές και ψευτοεπαναστατικές κορώνες που διατυπώνετε για αντικυβερνητική, αντιεργοδοτική πολιτική ουσιαστικά είναι χωρίς αντίκρισμα γιατί ο δρόμος που έχετε επιλέξει υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το εφοπλιστικό και εργοδοτικό κατεστημένο.
Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες και τον αγώνα της για να αποκρούσει την βάρβαρη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική και την ασύδοτη δράση των εφοπλιστών.
Για την ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
        Νταλακογεώργος Αντώνης                                  Κροκίδης Νικόλαος