Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πως να έρθουν στην Σκόπελο για διακοπές αφού Ακριβά παραμένουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ακριβότερα τουλάχιστον κατά 5% είναι φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ορισμένους προορισμούς, ενώ ο χρόνος ταξιδιού έχει αυξηθεί στους περισσότερους σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων, οι τιμές τους είναι «τσουχτερές» για τα ελληνικά νοικοκυριά, τη στιγμή μάλιστα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις.
Η τουριστική κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί και τα πλοία φθάνουν καθυστερημένα στα λιμάνια από 1 εως και 5 ώρες για εξοικονόμηση καυσίμου. Με λίγα λόγια πληρώνεις τα ίδια όπως πέρυσι αλλά φτάνεις στον προορισμό σου με καθυστέρηση καθώς τα πλοία φέτος πηγαίνουν με «οικονομικές» ταχύτητες.
Αργές ταχύτητες για εξοικονόμηση καυσίμων
Όπως καταγγέλλει στο newpost ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), κ Σάββας Τσιμπόγλου με εντολή των ίδιων των εφοπλιστών, τα πλοία κινούνται με «οικονομικές» ταχύτητες για να εξοικονομούν καύσιμα.
«Δόθηκε εντολή να πηγαίνουν τα πλοία με αργές ταχύτητες και όχι Full Speed για να γίνεται εξοικονόμηση στα καύσιμα», λέει χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όλα τα πλοία αναχωρούν και φθάνουν στα λιμάνια του δρομολογίου τους καθυστερημένα».

«Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά»
Το newpost επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Σακέλλη ο οποίος διέψευσε πως τα δρομολόγια εκτελούνται με καθυστερήσεις λόγω οικονομίας καυσίμου και πρόσθεσε πως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πωλούνται στις ίδιες τιμές με τις περυσινές.
Συγκεκριμένα είπε: «Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω οικονομίας στα καύσιμα ,τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών γίνονται όπως γίνονταν πέρυσι και οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με το 2012».
Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως θα πρέπει να γίνει μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας και του κόστους στα καύσιμα αλλά και τις κρατήσεις υπέρ τρίτων.
Οι φετινές τιμές και οι χρόνοι
Το φτηνότερο εισιτήριο για Κυκλάδες διαμορφώνεται στα 32€ για Πάρο και μιλάμε πάντα για «one way» εισιτήριο καταστρώματος» και το ακριβότερο αγγίζει τα 61€ για Σαντορίνη με διάρκεια ταξιδιού 4 ώρες ή 34 ευρώ (8 ώρες διάρκεια ταξιδιού).
Στα Δωδεκάνησα χρειάζεσαι 59.50€ το φτηνότερο «one way» εισιτήριο για Ρόδο (με διάρκεια ταξιδιού 16 ώρες), 51€ για Κω (εδώ ο χρόνος πέφτει στις 11 ώρες), 34,50€ για Αστυπάλαια (με μέσο χρόνο ταξιδιού τις 10 ώρες).
Πηγαίνοντας βορειότερα, η κατάσταση δε δείχνει να καλυτερεύει: από 38€ τα εισιτήρια για Χίο (και επτά ώρες ταξιδιού) από 35€ για Σάμο (και δεκατέσσερις ώρες ταξιδιού).
Αξίζει να σημειωθεί πως για τα Δωδεκάνησα δεν υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια.
Πηγή: newpost.gr (Παναγιώτης Καρλιώτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger