Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πως λοιπόν θα έλθει η ανάπτυξη αφού ο ταβερνιάρης του λοιπού θα κερδίζει λιγότερα!!!!!!


Γράφει ο Ευαγγελιστριώτης
Και ξαφνικά, ως μέγιστο γεγονός μεγάλης διαπραγματευτικής νίκης του πρωθυπουργεύοντα, εκεί κατάντησαν την Ελλάδα μας, εξήλθε ο ίδιος με διάγγελμα, να αναγγείλει στον Ελληνικό λαό την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23 σε 13%! Το επέτρεψε η τρόϊκα στους υποτελείς! Αυτός δεν ήταν διαπραγματευτικός θρίαμβος απέναντι στην Τρόικα, ήταν κάτι παραπάνω!
Τώρα που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο φόρτε και που όλα τα τουριστικά πακέτα από το εξωτερικό έχουν φιξάρει τις τιμές εδώ και μήνες.
Και κλάμα οι ταβερνιάρηδες και οι τσιπουράδες και τα άλλα συναφή. 10% θα κερδίζουν λιγότερα!! Διότι η αύξηση ή η μείωση του ΦΠΑ στην τσέπη του ταβερνιάρη κατέληγε και θα καταλήξει ούτως ή άλλως. Κακά τα ψέματα. Με τις διαλυμένες εντελώς εισπρακτικές υπηρεσίες, με την κοινωνικότητά μας, μεταξύ γνωστών και φίλων στην πόλη μας, αλλά και στην περιφέρεια, γνωρίζετε εσείς πολλούς ταβερνιάρηδες και τσιπουράδες και μέσα στο κέντρο της πόλης και κάτω από το γκαβό μάτι της εφορίας, να κόβουν αποδείξεις;
Γνωστά όλα αυτά. Αν δε, μας χαμογελάσει και η σερβιτόρα και στο τέλος μας κεράσουν και ένα γλυκό του κουταλιού ή ένα τσίπουρο, χαλάλι η απόδειξη, δεν χάλασε ο κόσμος. Το μπλοκάκι της παραγγελίας νάναι καλά. Έτσι κι αλλιώς οι φόροι δεν πάνε ούτε για τα σχολεία των παιδιών σου, ούτε για τα φάρμακα σου, ούτε πάνε σε συντάξεις των γονιών σου. Σε εξυπηρέτηση παράνομων χρεών πάνε και στην τσέπη των επιτήδειων...
Παρόμοια οικονομετρικά μοντέλα, όπως εκείνα που προέβλεπαν ανάπτυξη και επιστροφή στις αγορές προ πολλού, είναι και τούτο... Οικονομικά μοντέλα που προέβλεπαν έξοδο από την κρίση και απέτυχαν παταγωδώς. Παρόμοιοι κι οι μελετητές που μας έλεγαν όλες αυτές τις παρλαπίπες και συνεχίζουν να λένε... Σε μία χρεοκοπημένη, από κάθε άποψη,  χώρα χωρίς μέλλον…..
Πως λοιπόν θα έλθει η ανάπτυξη αφού ο ταβερνιάρης του λοιπού θα κερδίζει λιγότερα!!!!!!
Σαν τον μισθωτό που του μειώνουν τον μισθό!

"Γ@μώ το κεφάλι μου, ο μ@λ@κ@ς!"
http://otwnagrafwn.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4400.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger