Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: «Το Κάστρο της Σκιάθου ξυπνάει»


Εικοσιτέσσερα (24) «πουλιά» του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού από την Σκιάθο, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη έστησαν χθες το δικό τους παρατηρητήριο στον Άγιο Ιωάννη τον Αποκεφαλεισθέντα, δίπλα από την Μεσαιωνική πόλη της Σκιάθου, το ιστορικό κάστρο.
Μια οδηγική κατασκήνωση για παιδιά από επτά (7) έως έντεκα (11) ετών, γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και πολύ κέφι.
Σύμφωνα με το μύθο της κατασκήνωσης τα «πουλιά» προσκλήθηκαν από τον Dr. Φυσιομένιους για να ανακαλύψουν το «Φ» σημείο για να δαμάσουν τα τέσσερα (4) στοιχεία της Φύσης πριν ο πλανήτης καταστραφεί. Σε αυτό θα τους βοηθήσουν οι Καστρινοί και μαζί θα περιπλανηθούν για έξι (6) μέρες
στην ιστορία του κάστρου της Σκιάθου, όπως την αφουγκράστηκαν από τα γραπτά των δύο (2) Αλεξάνδρων (Παπαδιαμάντη- Μωραϊτίδη).
Σε όλη την προσπάθεια αυτή των εθελοντών του ΣΕΟ, στέκονται δίπλα τους οι Αρχές του τόπου, επιχειρηματίες και πολλοί κάτοικοι του νησιού.
 http://aggelies-skiathos.com/%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger