Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στους Λαχανόκηπους για το «Γίνε Παραγωγός» ο Κ. Αγοραστός

Στις εγκαταστάσεις που υλοποιείται η πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων του προγράμματος «Γίνε Παραγωγός», στο χώρο του λαχανόκηπου του Δήμου Λαρισαίων βρέθηκε χθές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, στα πλαίσια του προγράμματος «Παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων (οπωροκηπευτικά & αρωματικά φυτά) ολοκληρωμένης διαχείρισης – «Γίνε Παραγωγός».
Ο κ. Αγοραστός συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους των φορέων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο Γίνε Παραγωγός», στην οποία εταίρος είναι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος. Δήλωσε δε πως η γεωργία αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας που μπορεί να δημιουργήσει σήμερα εν μέσω κρίσης πραγματικές νέες θέσεις εργασίας.  Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τόσο τους καταρτιζόμενους για την σημαντική προσπάθειά τους όσο και τους εμπλεκόμενους φορείς της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και τα στελέχη του ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ για την άψογη οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος και της  πρακτικής άσκησης.

Το «Γίνε Παραγωγός» είναι ένα πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ, που επιδιώκει την επαγγελματική δραστηριοποίησή των ωφελουμένων στην παραγωγή και προώθηση επιλεγμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων και αρωματικών φυτών εφαρμόζοντας ένα Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών. Η πράξη «Παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων (οπωροκηπευτικά & αρωματικά φυτά) ολοκληρωμένης διαχείρισης – ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ», υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger