Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Γαλλίας


Στην κατεύθυνση της Γαλλικής αγοράς στρέφεται το ενδιαφέρον των ιθυνόντων της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αλοννήσου.
Μέχρι στιγμής δεν είναι έντονη η παρουσία των Γάλλων τουριστών στο νησί και γι' αυτό τον λόγο οι υπεύθυνοι επί θεμάτων τουρισμού επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους προς την συγκεκριμένη τουριστική αγορά, μέσω της φιλοξενίας δημοσιογράφων. «Δεν έχουμε συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε διεθνή τουριστική έκθεση της Γαλλίας, αλλά στόχος μας είναι να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το νησί μας στη Γαλλία και να ενισχύσουμε την κίνηση από την συγκεκριμένη χώρα, μέσω της φιλοξενίας δημοσιογράφων», αναφέρει η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου.

Τα προγράμματα φιλοξενίας που αναμένεται να πραγματοποιηθούν, εκτός απροόπτου, τον προσεχή Σεπτέμβριο, αφορούν ομάδες δημοσιογράφων από δύο χώρες του εξωτερικού. Στο μεταξύ, αναμένονται με ενδιαφέρον τα ρεπορτάζ των Σλοβένων δημοσιογράφων που φιλοξενήθηκαν πρόσφατα στο νησί, καταγράφοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις φυσικές ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού, παράλληλα με τις προτάσεις που προσφέρει στο πεδίο του εναλλακτικού τουρισμού.
Το γκρουπ απαρτίζονταν από δώδεκα δημοσιογράφους, έναν τουριστικό πράκτορα και ένα συνοδό, οι οποίοι γνώρισαν τις ομορφιές του νησιού και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την γαστρονομία και τις εναλλακτικές προτάσεις που προσφέρει η Αλόννησος. Κάθε παρόμοια πρωτοβουλία εκτιμάται ότι συμβάλλει τα μέγιστα στην ευρύτερη προβολή της Αλοννήσου και γι' αυτό τον λόγο άλλωστε, αναζητούνται τρόποι για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.
Eφ. Ταχυδρόμος (Γλυκερία Υδραίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger