Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αποδιέλυσαν & τον Τουρισμό. Περισσότεροι επισκέπτες,στάσιμα έσοδα, τριτοκοσμικές συνθήκες

τα στοιχεία του Ιουνίου δείχνουν αύξηση στις αφίξεις η οποία όμως δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη στα έσοδα, αρχίζουν όλοι να καταλαβαίνουν ότι μάλλον πέσαμε κατηγορία., ενώ παράλληλα οι ξενοδόχοι δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους

Αποδιέλυσαν και τον Τουρισμό. Περισσότεροι επισκέπτες, λιγότερη ποιότητα, στάσιμα έσοδα, τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.

 
 
 
 
 
Τελικά το άνοιγμα του υπουργείου τουρισμού στους Βαλκάνιους τουρίστες μπορεί να έφερε αύξηση στους αριθμούς των επισκεπτών αλλά τα έσοδα παραμένουν στάσιμα.
 
 
 
Η κυρία Κεφαλογιάννη, δεν έκανε κανέναν προγραμματισμό για τα all inclusive αλλά ούτε και παρενέβη πουθενα στην αγορά, (παρενέβη στην Κρήτη αλλα για να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις των παράνομων κτισμάτων!!), καθώς πιστή στο νεοφιλελεύθερο δογματισμό της, άφησε τους μεγαλοξενοδόχους να…αυτορυθμίζονταιι, ενώ πολλά ξενοδοχεία είναι μονίμως επιδοτούμενα από διαδοχικές κυβερνήσεις.
 
 
Έτσι, μόνο από την Σκανδιναβία, το 35% έκλεισε σε all inclusive εγκαταστάσεις.
 
 
 
Βέβαια και η δομή της τουριστικής βιομηχανίας είναι προβληματική, καθώς η τάση είναι από τον τουρισμό να κερδίζει η χώρα προέλευσης των επισκεπτών (Γερμανία, Βρετανία πχ), παρά η χώρα που τους υποδέχεται, μέσω προπληρωμένων πακέτων, που πληρώνωνται επιτόπου, στην τόπο διαμονής του τουρίστα και φυσικά η τρύπα στα έσοδα θα συνεχίσει να μεγαλώνει, όσο βρίσκεται υπο πλήρη κατάρρευση ο εσωτερικός τουρισμός.
 
 
 
Πολλοί ήταν αυτοί στον τουρισμό, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου όλο τον χειμώνα (και στο LEFTeria-news είχαμε αναρτήσει πολλά δημοσιεύματα), ότι με την φτωχοποίηση της χώρας, την τριτοκοσμική της εικόνα και την έξαρση της ακροδεξιάς τα μηνύματα από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στις καλές αγορές του τουρισμού και κυρίως στις ΗΠΑ, δεν ήταν καλά.
Και ενώ η καραμέλα των «κακών διαδηλωτών», εγκαταλήφθηκε νωρίς, καθώς φέτος είχαμε λιγότερες διαδηλώσεις από πέρυσι και πρόπερσι
 
 
 
Νωπά είναι τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με την Ακροδεξιά και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και με εκτενείς αναφορές σχετικά με το τι δηλώνουν οι τουρίστες, τουριστικοί πράκτορες και επισκέπτες, μαζί με μια αποκαρδιωτική εικόνα η οποία προβαλλόταν στον Διεθνή Τύπο.
 
 
 
Ποιός επισκέπτης επιπέδου θα ερχόταν σε μια  χώρα, με τέτοια εικόνα; Δεν ίδρωσε όμως το αυτί κανενός.
 
 
 
Τώρα που τα στοιχεία του Ιουνίου δείχνουν αύξηση στις αφίξεις η οποία όμως δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη στα έσοδα, αρχίζουν όλοι να καταλαβαίνουν ότι μάλλον πέσαμε κατηγορία.
 
 
 
Σαν να μην φτάνει αυτό, τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΔΟΕ για την φοροδιαφυγή των τουριστικών επιχειρήσεων είναι απογοητευτικά. Σε 1088 ελέγχους σε παραλίες , ενοικιαζόμενα δωμάτια, νυχτερινά κέντρα και ξενοδοχεία, μεταξύ 15 Ιουνίου εως 15 Ιουλίου, προέκυψαν 2473 παραβάσεις.
 
 
 

 
 
 
 
Βέβαια και να βεβαιωθούν παραβάσεις και πρόστιμα, το Κράτος δεν εισπράτει. Χαρακτηριστική η υπόθεση Δασκαλαντωνάκη, όπου ο ΄Ομιλος Δασκαλαντωνάκη χρωστούσε μισο δις & το Υπ.Οικονομικών δεν γνώριζε καν ποιές επιχειρήσεις έχει ο Όμιλος στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο του Υπουργείου, για το 2011, απο πρόστιμα 1.5 δις εισπράχθησαν μόλις 29 εκ.!


 
 
 
 
 
Οι αδήλωτοι εργαζόμενοι και η εισφοροδιαφυγή των ξενοδόχων αγγίζει το 60% σε κάποιες παριοχές, ενώ ξενοδοχεία που έχουν πληρότητα,αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους. Φυσικά ωράρια και μισθοί έχουν γίνει λάστιχο.
 
 

Παράδειγμα οι κινητοποιήσεις στο ξενοδοχείο Laguna του ομίλου Μήτση στη Χερσόνησο της Κρήτης, οπού οι εργαζόμενοι στην αρχή της σεζόν ήδη ήταν απλήρωτοι τρείς μήνες αλλά και κάποιοι από αυτούς δεν είχαν πάρει δεδουλευμένα από την περσινή χρονιά.
 
 
 
Να θυμίσουμε ότι  το 2012 στην Ρόδο, λίστα με 46 ξενοδοχεία που δεν πληρώναν τους εργαζομένους,κατατέθηκε στον εισαγγελέα, ενώ στην Μύκονο είχαμε δικαστική έρευνα για 11 ξενοδόχους και την Αυτοδιοίκηση για τεράστια φοροδιαφυγή & ψευδείς βεβαιώσεις.
 
 
 
To Laguna βέβαια, με πληρότητα 90% τον προηγούμενο μήνα, ήταν το ξενοδοχείο όπου προσελήφθη ο διαταραγμένος Ολλανδός ανιματέρ, που μαχαίρωσε το άτυχο παιδάκι από την Ρωσία.
 
 
 
Ο δράστης δεν  ήταν ικανός για εργασία στην Ολλανδία, αλλά για το ελληνικό ξενοδοχείο ήταν ικανός για να εργάζεται με παιδιά ως κλόουν. Δηλωμένος φυσικά ως μαθητής.
 
 
 
Είναι πάγια τακτική των ξενοδόχων να προσλαμβάνουν ανειδίκευτο προσωπικό από απουδήποτε και να τους βαφτίζουν μαθητές. Επαγγελματίες στον τουρισμό τονίζουν ότι ο αριθμός των «μαθητών» είναι απροσδιόριστος και κυμαίνεται σε αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους, ειδικά στα ξενοιδοχεία 5 αστέρων.
 
 
Μην ξεχνάμε και την τραγική κατάσταση του κερδοφόρου Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική, με μαθητές, απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες & απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς!
 
 
 
Φανταστήτε λοιπόν την «μαύρη τρύπα» στο σέρβις των ελληνικών 5στερων ξενοδοχείων, στα οποία περιμένουμε, (μάταια), να εξυπηρετήσουμε έναν διαφορετικού επιπέδου επισκέπτη.
 
 
 


http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/07/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger