Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τα 7 πράγματα που πρέπει να έχετε στη βαλίτσα σας

Τα 7 πράγματα που πρέπει να έχετε στη βαλίτσα σας

Είτε ταξιδεύετε στο εξωτερικό, είτε στην χώρα σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που ένας ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του δεν θα άφηνε ποτέ στο σπίτι.

Πέρα από τα απολύτως απαραίτητα για μια κοντινή ή μακρινή απόδραση, όπως το διαβατήριο, το εισιτήριο και φυσικά τα ρούχα και τα προσωπικά σας αντικείμενα, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πολύ πιθανόν να αμελήσετε να πάρετε μαζί σας.

Μια καλή συμβουλή είναι να κάνετε μια λεπτομερή λίστα πριν από κάθε σας ταξίδι με τα πράγματα που πραγματικά θα χρειαστείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν παραλείψεις και ελλείψεις. Ποια είναι όμως τα βασικότερα 7, που δεν θα πρέπει να ξεχάσετε;
1. Συσκευή μετατροπής ρεύματος. Απαραίτητη για εσάς που ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό, καθώς σε πολλές χώρες δεν θα έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε απευθείας στην πρίζα του καταλύματος σας τον φορτιστή του κινητού ή της φωτογραφικής σας μηχανής.
2. Κουτί πρώτων βοηθειών. Ένα κουτί πρώτων βοηθειών δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί, ενώ ταξιδεύετε. Δεν έχει σημασία που θα βρεθείτε, ατυχήματα μπορούν να συμβούν και ένα κουτί πρώτων βοηθειών θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ανακούφιση.
3. Φωτογραφική μηχανή. Είτε προτιμάτε φιλμ ή ψηφιακή, η φωτογραφική μηχανή είναι ένα πράγμα που κανένας ταξιδιώτης δεν θα ήθελε ποτέ να ξεχάσει. Μην ξεχάσετε να πάρετε επιπλέον κάρτες μνήμης και το φορτιστή της μπαταρίας.
4. Χάρτες. Ακόμα και αν έχετε GPS στο κινητό ή τον υπολογιστή σας, είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχετε μαζί σας έναν χάρτη. Έτσι θα έχετε πάντα μια αίσθηση της τοποθεσίας που βρίσκεστε και θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στις διάφορες πόλεις με ευκολία.
5. Προσωπικά είδη για ψυχαγωγία. Κάποια ταξίδια μπορεί να είναι μεγάλα και βαρετά, ειδικά αν η πτήση σας ή η διαδρομή με το αυτοκίνητο διαρκεί πολλές ώρες. Πάρτε μαζί σας ένα iPod, ένα mp3 player ή ένα βιβλίο για να περάσει ευχάριστα η ώρα και να περάσει πιο γρήγορα το ανιαρό κομμάτι του ταξιδιού σας.
6. Ασφάλεια. Εδικά σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχετε μαζί σας τα στοιχεία της ταξιδιωτικής σας ασφάλειας, που θα καλύψει τυχόν έξοδα ατυχήματος ή βλάβης.
7. Άνετα παπούτσια. Είναι σημαντικό να θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια για το ταξίδι. Μετά από μια μέρα περπάτημα στα αξιοθέατα μιας πόλης θα χρειαστείτε σίγουρα κάποιες στιγμές άνεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger