Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

4η δίκη ΣΠΦ - 13η συνεδρίαση, Τρίτη 23.7.13

Μετά την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολόγιου κατηγορούμενων και συνηγόρων, πήρε το λόγο ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης για να αναπτύξει τις ενστάσεις του και τα αιτήματά του. Υπέβαλε ενστάσεις αναρμοδιότητας του δικαστηρίου (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων), κακής σύνθεσης του δικαστηρίου, απόλυτης ακυρότητας για αοριστία του κατηγορητηρίου, αλλαγής της κατηγορίας για τις περιπτώσεις των εκρήξεων (από κατά συρροή σε κατ’ εξακολούθηση), όπως και αλλαγής του κατηγορητηρίου πάλι για τις περιπτώσεις των εκρήξεων (από κίνδυνο κατά πραγμάτων και προσώπων σε κίνδυνο μόνο κατά πραγμάτων). Ο συνήγορος διευκρίνισε ότι δύο τελευταίες ενστάσεις έχουν τη μορφή αυτοτελών ισχυρισμών.


Υπέβαλε ακόμη αίτημα απαγόρευσης της κατακράτησης των αστυνομικών ταυτοτήτων όσων προσέρχονται στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού, γιατί αυτή παραβιάζει την αρχή της δημοσιότητας, όπως και αίτημα τήρησης των πρακτικών με φωνοληψία, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που αυτό το αίτημα απορριφθεί, πρέπει να επιτραπεί στους παράγοντες της δίκης να κρατούν πρακτικά με δικά τους μέσα.

Οι τρεις πρώτες ενστάσεις είχαν υποβληθεί από τον Φρ. Ραγκούση και στο τρομοδικείο με πρόεδρο τη Μ. Τζανακάκη. Τις είχε αναπτύξει στην 9η συνεδρίαση που διεξήχθη στις 23 Νοέμβρη του 2012. Στο ρεπορτάζ εκείνης της συνεδρίασης παρουσιάσαμε συνοπτικά τις απόψεις του συνηγόρου και κρίνουμε ότι δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε την παρουσίαση. Αλλωστε, η επιχειρηματολογία γύρω απ’ αυτές τις ενστάσεις έχει εξαντληθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης του Φρ. Ραγκούση, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση και η δίκη διακόπηκε για την Παρασκευή 26 Ιούλη. Εμεινε όμως ανοιχτό το ζήτημα εάν στην επόμενη συνεδρίαση θα αγορεύσουν οι συνήγοροι Α. Παπαρρούσου, Δ. Κατσαρής, Κ. Κάτσια, Μ. Δαλιάνη, αναπτύσσοντας τις δικές τους ενστάσεις ή θα προηγηθεί ο εισαγγελέας Γρ. Βαβέτσης για να παρουσιάσει την πρότασή του επί των ενστάσεων αναρμοδιότητας και κακής σύνθεσης του τρομοδικείου. Ανοιχτό έμεινε, επίσης, το ζήτημα των συνεδριάσεων που θα γίνουν τον Αύγουστο.

http://www.eksegersi.gr/4η-Δίκη-ΣΠΦ/19736.4η-δίκη-ΣΠΦ---13η-συνεδρίαση-Τρίτη-23713

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger