Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το πρόγραμμα της Ρεγκάτας Αιγαίου 2013 ανοίγει πανιά από τη Λέσβο και θα ολοκληρωθεί στη Σκόπελο...


Περίπου ένας μήνας απέμεινε για την διεξαγωγή της διεθνούς ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης «Aegean Regatta 2013», η οποία για μια ακόμα χρονιά ανοίγει πανιά από τη Λέσβο και θα ολοκληρωθεί στη Σκόπελο.
Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου στο λιμάνι της Μήθυμνας, με τα πληρώματα να αναχωρούν την επόμενη μέρα για το Μούδρο. Από τη Λήμνο τα σκάφη θα φύγουν στις 20 Αυγούστου με προορισμό τη Λιναριά Σκύρου και εν συνεχεία, στις 22 Αυγούστου, θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, το λιμάνι Σκοπέλου, εκεί όπου θα γίνει και η τελετή λήξης των αγώνων.



Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για συμμετοχή έως και τις 16 Αυγούστου. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, κάθε χρόνο οι συμμετοχές των σκαφών αυξάνονταν και σταθεροποιήθηκαν περίπου στις 70 – 90.


Να σημειώσουμε, ότι η «Aegean Regatta» ξεκίνησε το 2001 και κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να δώσει πνοή στα ακριτικά νησιά και να δώσει τη δυνατότητα στα ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό. Συνολικά έχει περάσει, από τα νησιά Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και συνεχίζει σε νέους προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger