Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ενημερωτική επίσκεψη στο ΚΕΑ/Κ.Λ. Βόλου από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΚΕΑ Βόλου προκείμενου να συζητηθούν να εξεταστούν πιθανές λύσεις στα ιδιαίτερης φύσης προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί.
Πραγματοποιήθηκε αρχικά ενημέρωση για όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Διανεμήθηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο της Ένωσης για "Ασφαλιστικά -Οικονομικά και Μισθολογικά θέματα" και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με το ασφαλιστικό μας σύστημα όπως αυτό ισχύει για τα στελέχη των ΚΕΑ που αποκτούν δικαίωμα αποστρατείας μετά την 1-01-2015.


Τέλος συζητήθηκε το πρόβλημα που το τελευταίο χρονικό διάστημα τείνει να αποκτήσει μόνιμη τακτική σε περιπτώσεις μετακίνησης των ΚΕΑ Βόλου:

Αυθημερόν μετακινήσεις σε περιοχές της Αττικής χωρίς αποζημίωση, εξασφάλιση διαμονής και διατροφής.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Βόλου διατάχτηκαν να μετακινηθούν από την έδρα τους για εκτέλεση υπηρεσίας μέτρων τάξης σε λιμάνια της Αττικής.

Τα ανωτέρω στελέχη σύμφωνα με τις σχετικές διαταγές του Αρχηγείου του ΛΣ που καθορίζουν κάθε φορά την διαδικασία της μετακίνησης υποχρεούνται, όποια ώρα της ημέρας και αν διαταχτούν, να οδηγήσουν το υπηρεσιακό όχημα για 400 χιλιόμετρα, να εκτελέσουν την υπηρεσία τους όσο δύσκολη και επικίνδυνη και να είναι επί 8-10 ώρες περίπου και αμέσως, ανεξάρτητου ώρα λήξης της βάρδιας, να επιστρέψουν οδικώς πίσω στον Βόλο.

Δυστυχώς για τους ανωτέρω συνάδελφους του ΚΕΑ Βόλου από πλευράς Λιμενικού Σώματος δεν προβλέπεται σίτιση, δεν προβλέπεται ξεκούραση, δεν προβλέπεται κατάλυμα δεν προβλέπετε αποζημίωση.

Αντιθέτως είναι υποχρεωμένοι να σιτιστούν με τα δικά τους χρήματα και να οδηγήσουν το υπηρεσιακό όχημα, πολλές φορές και νύχτα, προκειμένου να επιστέψουν αυθημερόν στην Υπηρεσία τους όπως προβλέπεται από τις διαταγές που εκδίδονται.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι οι ανωτέρω καταστάσεις και η απάνθρωπη μεταχείριση των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ μόνο το όνομα και την ιστορία του Λιμενικού Σώματος δεν τιμούν.

Και δυστυχώς λόγω της έκρυθμης κατάστασης που βιώνουμε ως Έλληνες οι μετακινήσεις εκτέλεσης υπηρεσίας μέτρων τάξης δεν γίνονται πλέον κατ΄ εξαίρεση αλλά συχνά και κατ εξακολούθηση.
Σε μία περίοδο που οι συνάδελφοι βιώνουν τις επώδυνες και όχι μόνο οικονομικές συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας, το Λιμενικό Σώμα είναι αυτό που εκμεταλλευόμενο νόμους και διατάξεις δίνει τη χαριστική βολή οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο αδιαφορώντας τόσο για την ασφάλεια όσο και την αξιοπρέπειας τους.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να απαγορευτεί η χωρίς αποζημίωση αυθημερόν μετακίνηση των συναδέλφων εφόσον η Υπηρεσία αδυνατεί να τους αποζημιώσει οικονομικά ή τουλάχιστον να καλύψει την δωρεάν διαμονή και σίτιση τους.
Θεωρώντας τα Κλιμάκια Ειδικών Απόστολων ως πυλώνες λειτουργίας του ΛΣ, επιτάσσεται η άμεση ρύθμιση των διατάξεων που από την Υπηρεσία τους.
Θεωρούμε δεδομένη από τη μία την ανθρώπινη προσέγγιση του προβλήματος των μετακινήσεων των συναδέλφων του ΚΕΑ Βόλου και από την άλλη την τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων να προβλέπουν αποζημίωση για διανυκτέρευση για τις μετακινήσεις στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε αποστάσεις άνω των 160 χιλιόμετρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger