Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Βόλος, 04.06.2013
Δελτίο Τύπου
Με αφορμή την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για το διαχωρισμό των περιφερειακών αεροδρομίων σε 2 ομάδες και τις 11 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για αξιοποίησή τους ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπως ονομάστηκε το εργαλείο ξεπουλήματος σημαντικών υποδομών και περιουσίας του δημοσίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή 31 Μαΐου πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα 11 προτάσεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά, παρά τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας στο ξεπούλημα σημαντικών υποδομών της ελληνικής οικονομίας, παραμένει σταθερή απέναντι σε αυτό που ονόμασε ανάπτυξη. Ετοιμάζεται να χαρίσει για άλλη μια φορά καίριες δημόσιες υποδομές στο βωμό της εξυπηρέτησης ενός μη βιώσιμου χρέους, κατ’ εντολή της τρόικα. Δεν αναλογίζονται οι επιτελείς της μνημονιακής κυβέρνησης τί επιπτώσεις θα έχει η δημιουργία μονοπωλίων στις μεταφορές, στον τουρισμό. Πως είναι δυνατόν να προωθηθεί ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης όταν σημαντικές υποδομές όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και άλλα δεν ανήκουν στο δημόσιο;
Στα περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία χωρίζονται σε 2 ομάδες περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο της Σκιάθου (ομάδα Β’) ενώ πιθανόν στην πρώτη ομάδα να συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων και το αεροδρόμιο της Αγχιάλου.

Μια τέτοια κίνηση θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την περιοχή του Βόλου, της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Αφ’ ενός διακηρύττουν πως η Θεσσαλία θα αποτελέσει ένα συγκοινωνιακό κόμβο. Αφετέρου εντάσσονται προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ τα αεροδρόμια, τα λιμάνια σε συνδυασμό με έναν υποβαθμισμένο σιδηρόδρομο και τους παραχωρημένους αυτοκινητόδρομους.
Μπορεί ο κ. Στουρνάρας να θεωρεί ότι ο Δημόσιο είναι ανίκανο να διαχειριστεί τέτοιες δομές, όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο. Για μας ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ όχι μόνο έχει τη δυνατότητα ένα υγειές και λειτουργικό δημόσιο να τα διαχειριστεί αλλά να τα ενισχύσει ακόμη περισσότερο. Με βάση αυτή την αντίληψη όχι μόνο θα παλέψουμε να μείνουν όλες αυτές οι δομές στα χέρια του δημοσίου, αλλά σε ένα μελλοντικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης θα εντάξουμε την ανάκληση τέτοιων αποφάσεων».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger