Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«Όχι» στη μεταφορά της Δ.Ο.Υ.


Την παραμονή της Δ.Ο.Υ . Νίκαιας  στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ζητά ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης στη σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θεοχάρη Χάρη και την οποία συνυπογράφει και ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας.
Ο Δήμαρχος της πόλης επισημαίνει ότι η μεταφορά της ΔΟΥ στην περιοχή Σχιστό θα δημιουργήσει προβλήματα στους 100.000 κατοίκους της πόλης γι’αυτό το λόγο ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της μεταφοράς της.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη επισημαίνει:

«Είναι γνωστό ότι η περιοχή Νίκαιας-Κορυδαλλού και Αγ. Βαρβάρας έχει πληγεί αναλογικά πολύ περισσότερο από άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής από την συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση και η παρουσία μια δημόσιας υπηρεσίας σε κεντρικό σημείο της πόλης συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς. Οι δημότες μας και ο εμπορικός κόσμος εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πιθανή μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Νίκαιας στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω γεγονός που θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα και στα άτομα της τρίτης ηλικίας αφού η πρόσβασή τους στο Σχιστό θα είναι δύσκολη».

Η επιστολή του Δημάρχου:

ΠΡΟΣ: To Υπουργείο Οικονομικών
                                                               Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
                                                               κ. Θεοχάρη Χάρη

                                                   ΚΟΙΝ.: 1)Γραφείο Δ/ντη Υπουργού Οικονομικών
                                                                   κ. Στουρνάρα
                                                                2)Γραφείο Δ/ντη Υφυπουργού Οικονομικών
                                                                   κ. Μαυραγάνη



            Κύριε Γενικέ,

            Με την επιστολή – παρέμβαση μου αυτή, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ανησυχία τόσο των κατοίκων , όσο και του εμπορικού κόσμου της πόλης  (100.000 περίπου κατοίκων),  του μεγαλύτερου Δήμου στην περιοχή της Β’ Πειραιά, που αφορά την πιθανή μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Νίκαιας (χαρακτηρισμένη ως ΔΟΥ υποδοχής),  σε απόμακρη και δύσκολα προσβάσιμη περιοχή, στον Δήμο Κορυδαλλού και ειδικότερα στην περιοχή Σχιστό, στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, παρά την αρχική σας απόφαση για παραμονή της στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σημείο που στεγάζεται σήμερα η Δ.Ο.Υ. βρίσκεται  στο κέντρο της πόλης, σχεδόν δίπλα σε κεντρικές υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών, ΕΛΤΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Δημαρχείο, Κτηματολόγιο, ΟΤΕ, κ.λ.π. και είναι εύκολα  προσβάσιμο συγκοινωνιακά,  τόσο από όλα τα σημεία της πόλης, όσο  και από την  Αθήνα και τον Πειραιά.  Η  τυχόν μεταφορά της θα δημιουργήσει προβλήματα στο σύνολο των κατοίκων και ιδιαίτερα σε πολίτες  τρίτης ηλικίας και συνταξιούχους, που λόγω της οικιστικής δομής της πόλης είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο αριθμός τους.
            Παράλληλα, με  έκπληξη διαπιστώσαμε από την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 11/6/2013 στο Διαδίκτυο, ότι αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες της ΔΟΥ Νίκαιας, οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην Ε’ Πειραιά, ενέργεια που έρχεται σε πλήρη  αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, αφού τα  στατιστικά  στοιχεία  που δημοσιεύει η υπηρεσία σας αναφέρουν  ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία της Νίκαιας έχει 13.794 υπόχρεους βιβλίων Β’ κατηγορίας, ενώ η  Ε΄ Πειραιά έχει  10.789. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αν υιοθετηθεί η απόφαση αυτή, θα καταδικαστούν σε ταλαιπωρία 20.000 περίπου επαγγελματίες συμπολίτες μας, οι οποίοι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε  κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την επιβίωση τους και οι οποίοι για οποιαδήποτε συναλλαγή τους θα αναγκάζονται μεταβαίνουν στον Πειραιά.
Είναι γνωστό ότι η περιοχή Νίκαιας-Κορυδαλλού και Αγ. Βαρβάρας έχει πληγεί αναλογικά πολύ περισσότερο από άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής από την συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση και η παρουσία μιας δημόσιας υπηρεσίας σε κεντρικό σημείο της πόλης βοηθάει την αγορά.
Με την βεβαιότητα ότι θα επανεξετάσετε το θέμα, ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
            ΝΙΚΑΙΑΣ 


                                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger