Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ , ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !!!

alt
ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ο λαός πάντα ανοίγει τους δρόμους των μεγάλων ανατροπών.
Ο Α. Σαμαράς όταν δημοσιοποιούσε τη "χουντική" Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το "κλείσιμο" της ΕΡΤ, θεωρούσε , ίσως, ότι οι όποιες δυσκολίες θα ήταν ασήμαντες και περίπου θα διεξήγαγε άλλο ένα περίπατο ισοπέδωσης, "εκβιάζοντας" , ως συνήθως, τα κυβερνητικά συνεταιράκια του και "ταπεινώνοντας" την αντιπολίτευση και ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ , τον οποίο για άλλη μια φορά θα υποχρέωνε σε αναδίπλωση και οπισθοχώρηση.
Μέχρι στιγμής όλοι οι σχεδιασμοί του μνημονιακού πρωθυπουργού πέφτουν στο κενό.
Τα όνειρα μετατρέπονται ένα-ένα σε εφιάλτες.
Τι δεν πήγε καλα; Αυτό που δεν επέτρεψε στη "χουντική" Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να λειτουργήσει ως "βελούδινο" πραξικόπημα, ήταν η λαϊκή ευαισθησία και η λαϊκή κινητοποίηση!

Από την πρώτη στιγμή το "σοκ" της ΕΡΤ μετατράπηκε γρήγορα σε λαϊκή αντίδραση! Αντί οι πολίτες για άλλη μια φορά να στραφούν "κανονικά" ενάντια στη "συντεχνία" των "βολεμένων" της ΕΡΤ, είδαν ,και σωστά, στους χιλιάδες απολυμένους της εθνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης το δικό τους "μαύρο" μέλλον και στο "λουκέτο" της ΕΡΤ αναγνώρισαν το "λουκέτο" στην ίδια τη δημοκρατία.
Το γεγονός ότι γύρω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής "στήθηκε" γρήγορα-γρήγορα ένα νέο μικρό "Πολυτεχνείο", το οποίο επεκτάθηκε ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα , όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς και τις συμπεριφορές του Α. Σαμαρά και των "κλητήρων" του Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη.

Ως αποτέλεσμα μεγάλων , ενωτικών και προτότυπων λαϊκών κινητοποιήσεων, με επίκεντρο το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, που σφραγίζονται όλο και περισσότερο από εργατική συμμετοχή και παίρνουν νεολαιίστικο χρώμα , έχει ήδη αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και η τρικομματική κυβέρνηση κλυδωνίζεται και έχει μπει σε κρίση.
Αυτήν την ώρα το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχει γίνει ο αγωνιστικός χώρος που ενώνει όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και στον οποίο κυματίζουν από κοινού σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίες του ΠΑΜΕ, σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημαίες της Αυτόνομης Παρέμβασης και εμμβλήματα σειράς άλλων αριστερών , αντιμνημονιακών οργανώσεων και κινημάτων.
Αυτήν την ώρα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συναντιούνται όλες οι ηλικίες, πολίτες που ψήφισαν πολύ διαφορετικά στις προηγούμενες εκλογές και κυρίως δίνει ξανά έντονα και μαζικά το παρόν , μετά από πολλά χρόνια η νέα γενιά.
Από αυτό το μετερίζι της Αγίας Παρασκευής , που συμβολικά ονόμασα μικρό "Πολυτεχνείο", θα κριθούν οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες και βδομάδες.
Τίποτα το θετικό δεν μπορεί να προκύψει από τα παζάρια, τους εκβιασμούς, τις αντιθέσεις και τα μαγειρέματα των τριών αθλιέστατων του κυβερνητικού συνεταιρισμού.
Το ραδιομέγαρο και τα ραδιομέγαρα σε όλη την Ελλάδα θα κρίνουν τις εξελίξεις.
Το ζητούμενο το επόμενο διάστημα είναι αυτά τα ραδιομέγαρα όχι μόνο να μη φυλλοροήσουν αλλά να παραμείνουν άπαρτα φρούρια όλο και μεγαλύτερων ενωτικών λαϊκών κινητοποιήσεων.
Να παραμείνουν μεγάλες εστίες που θα πυροδοτήσουν ένα νέο πανίσχυρο, πλατύ, αγωνιστικό και αποφασιστικό λαϊκό ποτάμι, έναν νέο λαϊκό ανένδοτο αγώνα που θα συμπαρασύρει και θα σαρώσει όχι μόνο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ,αλλά και θα ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά για μια προοδευτική διέξοδο στη χώρα με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
Σε αυτήν την επίκαιρη και ιστορική πρόκληση πρέπει να απαντήσουν θετικά, ενωτικά και ριζοσπαστικά όλες οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς χωρίς ταλαντεύσεις , αναδιπλώσεις, περιχαρακώσεις και οπισθοχωρήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει τώρα να εγκαινιάσει έστω και καθυστερημένα το δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησής του.
Να μην κάνει όσα λαθεμένα έπραξε με το κίνημα και τον αγώνα των καθηγητών.
Να βρεθεί στην πρώτη γραμμή με όλους τους βουλευτες και τα στελέχη του στο κίνημα των "Ραδιομεγάρων".
Να καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα μέλη, τους φίλους του, όλους τους πολίτες να πυκνώσουν τις γραμμές των κινητοποιήσεων.
Να θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ευθέως και σε όλους τους τόνους θέμα ανατροπής "από τα κάτω" της κυβέρνησης, μέσα από ένα ανένδοτο και ένα πανίσχυρο ενωτικό λαϊκό κίνημα.
Να ριζοσπαστικοποιήσει και να συγκεκριμενοποιήσει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ την εναλλακτική πολιτική και προγραμματική του πρόταση, ιδιαίτερα στα ζητήματα της ευρωζώνης και της ΕΕ, πράγμα που, πέραν των πολλών άλλων, θα διευκολύνει και τις ενωτικές διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς.
Την ίδια ώρα ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με άλλους όρους ο καθένας, θα πρέπει να εγκαταλείψουν μια τακτική ανοικτής ή ιδιόμορφης περιχαράκωσης και γενικής ισοπεδωτικής και αφοριστικής καταγγελίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έχει σχέση με την απαραίτητη γόνιμη κριτική και αντιπαράθεση και να προχωρήσουν σε μια νέα ενωτική και ριζοσπαστική παρεμβατική αντίληψη.
Οι ίδιες δυνάμεις, επίσης, με άλλους όρους η κάθε μία , οφείλουν, αντί να κλείνουν σε όλες τις πτώσεις και γενικά, τη "λαϊκή εξουσία" και την αμεσότητα της αντικαπιταλιστικής απάντησης, να αναδείξουν στο προσκήνιο εκείνα τα μεταβατικά προγράμματα που θα πιάνουν τους "κρίκους" των σημερινών ζωτικών λαϊκών αναγκών, όπως τους νιώθουν οι απλοί εργαζόμενοι και τα οποία ανοίγουν και καθιστούν αποτελεσματικούς τους δρόμους και τους ορίζοντες μιας σοσιαλιστικής προοπτικής.
Τούτες τις ώρες η Αριστερά οφείλει να κάνει το δικό της μεγάλο "άλμα" , να δόσει τη δική της ενωτική απάντηση, να καταδείξει ότι μπορεί να αναδειχθεί σε μια μεγάλη ηγεμονική εθνική, κοινωνική και ταξική δύναμη, που μπορεί να ενώσει και να κινητοποιήσει το λαό προς τις μεγάλες ρήξεις και ανατροπές που απαιτούν επειγόντως οι καιροί.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για όλη την Αριστερά!
ΑΡΗΣ ΦΡΕΜΟΣ
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger