Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μ. Χρυσοβελώνη: "Κανείς δεν ασχολείται με τις περιουσίες γνωστών πολιτικών στο εξωτερικό”

Χθες, κατά την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, η αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε σε σχέση με τη συγκάλυψη φορολογικών υποθέσεων γνωστών πολιτικών που διαθέτουν περιουσίες στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα επανέλαβε τις καταγγελίες της για κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία πρώην Ευρωβουλευτών σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδριάσης της Ολομέλειας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε σχετικά:

« Σήμερα συζητήσαμε για ένα νόμο που θεωρητικά θα μπορούσε να είναι χρήσιμος. Θα ήταν χρήσιμος αλλά μόνο σε εκείνους που θα ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν θέλησε ποτέ μέχρι σήμερα να κυνηγήσει την φοροδιαφυγή εντός ή εκτός Ελλάδας. Όλοι γνωρίζουμε ότι στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται διάφορες λίστες με 1η την λίστα Lagarde οι οποίες παραμένουν ακόμα και τώρα σε κάποια συρτάρια. Θυμίζω πως εν μέσω μιας σκληρότατης Μνημονιακής λιτότητας, εδώ και 3 χρόνια από τότε που ήρθε η εν λόγω λίστα στην Ελλάδα, οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις δεν έχουν εισπράξει ούτε μια δεκάρα από τους έλληνες φοροφυγάδες της Ελβετίας.
Το ίδιο έχει συμβεί και με άλλες λίστες από το εξωτερικό όπως είναι η περίφημη Βρετανική λίστα των 400 Ελλήνων με ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο. Αρα πληροφορίες από το εξωτερικό έχουμε, δεν μας λείπουν. Το θέμα είναι γιατί δεν τις χρησιμοποιούμε.
Ο λόγος είναι απλός: σε όλες αυτές τις υποθέσεις εμπλέκονται διαπλεκόμενοι αλλά και πολιτικά πρόσωπα που το σύστημα προστατεύει.
Εγώ προσωπικά κατέθεσα στις 7 Ιανουαρίου συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή για τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν δήλωσε στο «πόθεν έσχες» του τραπεζικό λογαριασμό που είχε στο Βέλγιο ως ευρωβουλευτής. Η απάντηση του κ. Στουρνάρα ήταν ένα μνημείο υποκρισίας. Πέταξε το μπαλάκι σε όλους τους άλλους προκειμένου να αποφύγει τον στοιχειώδη έλεγχο μιας πολύ συγκεκριμένης καταγγελίας.


Και η υπόθεση Παπακωνσταντίνου δεν είναι η μόνη. Υπάρχει αρχηγός τέως κοινοβουλευτικού κόμματος με τεράστια περιουσία στο εξωτερικό την οποία ο κ. Στουρνάρας δεν αγγίζει.
Όμως τελικά οι επί χρόνια ανεξέλεγκτοι μεγαλοφοροφυγάδες θα λογοδοτήσουν με πρώτους τους επίορκους πολιτικούς. Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ η απόδοση δικαιοσύνης είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον μας έναντι του Ελληνικού λαού. Κι ό,τι λέμε ισχύει για πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger