Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η δυσφορία Σαμαρά και οι εκβιασμοί Βενιζέλου - Κουβέλη

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος
Βαθαίνει το ρήγμα στην τρικομματική κυβέρνηση, η οποία καθημερινά εμφανίζει σημάδια αδυναμίας συνεργασίας των τριών κυβερνητικών εταίρων. Οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για ενόχληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύει το προβληματικό τοπίο.
Οι ισορροπίες είναι λεπτές και κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει το τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα, καθώς η καθεμία πλευρά έχει το σχεδιασμό της και όλα εξετάζονται και φιλτράρονται υπό το πρίσμα της στρατηγικής, τόσο του Αντ. Σαμαρά, όσο και των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.
Είναι εμφανές ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να τινάξει τον κυβερνητικό σχεδιασμό στον αέρα. Οι κρίσεις είναι αρκετές και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πότε θα γίνει η έκρηξη.

Οι διαρροές των τελευταίων ωρών περί δυσφορίας του Πρωθυπουργού για τις κινήσεις του Ευ. Βενιζέλου, μόνο τυχαίες δεν ήταν και αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, ενώ κατά πολλούς αποτελεί και ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, να μη φθάνουν στα άκρα και επιλέγουν τον πολιτικό εκβιασμό.
Μια πρώτη απόπειρα νέας συμφωνίας των τριών αρχηγών, ώστε να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο συνεργασίας τους για το επόμενο διάστημα, αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα σε σύσκεψη των τριών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εκεί αναμένεται να συζητηθούν όλα για όλους και με τη συμπλήρωση σχεδόν ενός έτους τρικομματικής συνεργασίας και είτε θα κρύψουν και πάλι τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή θα φθάσουν στα άκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger