Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Αν έρθω έξω θα σας γ... όλους»

Βγείτε έξω να τα πούμε...»

Ενα νέο επεισόδιο στο σίριαλ αμαύρωσης των κοινοβουλευτικών θεσμών προστέθηκε χθες με αφορμή τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλιών κατά των βουλευτών Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου, που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης για τα έκτροπα που ο ίδιος είχε προκαλέσει στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Η Βουλή δεν ενέκρινε το αίτημα του χρυσαυγίτη, με συντριπτική πλειοψηφία, παρά την αντίθετη εισήγηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.
Η κυρία Δούρου αναπτύσσοντας τις θέσεις της τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αίθουσα του δικαστηρίου αποτελεί το ιδανικό πεδίο για να αποκαλυφθεί το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. «Ούτε χρυσή ούτε αυγή είναι» είπε η βουλευτής, και τόνισε: «Είναι νεοναζί, φασίστες και δολοφόνοι και πρέπει να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».
Η άρνηση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη (βάσει του Κανονισμού του Κοινοβουλίου) να δώσει το λόγο για να απαντήσει στον Ηλία Κασιδιάρη, προκάλεσε την αντίδρασή του.

«Είσαι κομματικός πρόεδρος, θα σου κάνω πρόταση μομφής» είπε, ξεσηκώνοντας τους βουλευτές της Ν.Δ.
Λίγα λεπτά αργότερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν από τα έδρανά τους για να αποχωρήσουν, όμως ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος (Ν.Δ.) προχώρησε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με τους χρυσαυγίτες να τον προκαλούν να βγουν έξω για «να τα πουν».
«Αν έρθω έξω θα σας γ... όλους» απάντησε εκείνος, και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους, πριν οι συνάδελφοί του τον συγκρατήσουν την ύστατη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger