Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σκοπελίτικες γεύσεις στο προσκήνιο

Σκοπελίτικες γεύσεις στο προσκήνιοΗ προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής, των παραδοσιακών γεύσεων και των τοπικών προϊόντων της Σκοπέλου, τέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο νησί, με βασικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Σπιλάνη. Η πέμπτη, κατά σειρά, συνάντηση του δικτύου καλών πρακτικών Αειφόρο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε στην Σκόπελο, κατόπιν συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με την Τοπική Επιτροπή Βορείων Σποράδων.
Το θέμα της συνάντησης ήταν «Ανάπτυξη Τοπικής Επιχειρηματικότητας: παραγωγή και δικτύωση προϊόντων» και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημαρχείου Σκοπέλου. Όπως υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, είναι πολύ σημαντική πλέον για την ενίσχυση του τουρισμού, η παράλληλη προώθηση των τοπικών προϊόντων, τα οποία πρέπει να λάβουν την θέση που τους αρμόζει στα ξενοδοχεία και, γενικότερα, τα τουριστικά καταλύματα του νησιού.
Τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα, το τυρί, οι ελιές, το μέλι, το λάδι και πολλά ακόμη προϊόντα, πρέπει να προωθηθούν σε οργανωμένη βάση, προκειμένου να τα απολαμβάνουν αφενός οι επισκέπτες του νησιού και αφετέρου να αποτελέσουν «γέφυρα» συνεργασίας, ανάμεσα σε παραγωγούς αλλά και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger