Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σκόπελος είναι αλήθεια ότι θα έχουμε και την Κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σκοπέλου και στο Λουτράκι ?

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Αρχηγείο του Λ/Σ-ΕΛ.ΑΚΤ  προσανατολίζεται όπως και στη περίπτωση της ΕΛ.ΑΣ σε κατάργηση αρκετών Λιμενικών Αρχών και κυρίως Λιμενικών Σταθμών και Τμημάτων.


Είναι κατά ένα μεγάλο μέρος γνωστές οι Υπηρεσίες που θα κλείσουν καθώς το σχέδιο έχει εκπονηθεί εδώ και μήνες από τον πρώην Επιτελάρχη κ.Βαλεργακη.
Ο βασικός λόγος είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους στο σύνολο του Λ.Σ που αφορά στη στέγαση (ενοίκια-ρεύμα-τηλ-νερό) αλλά και η κατάργηση κάποιων Λιμενικών Αρχών που θεωρείται ότι η λειτουργία τους δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στον τομέα της παραγωγικότητας κάτι που προβλέπεται και από το Μνημόνιο Νο 2.

Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά ο λόγος για τον οποίο ιδρύθηκε η κάθε υπηρεσία καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν το γεγονός ότι η Κεντρική Υπηρεσία δεν μπορούσε, από τη μία να αστυνομεύσει την ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται έντονη παραβατική δραστηριότητα (λαθρομετανάστευση-ναρκωτικά-παράνομη αλιεία ) και από την άλλη, καθίστατο αδύνατη λόγω απόστασης η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως είναι αναμενόμενο η παραπάνω είδηση έχει προκαλέσει αναταραχή στους πολίτες των διαφορών περιοχών που πιθανολογείται η κατάργησή των υπηρεσιών αλλά και στους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτές.

Ο ρόλος κάποιων από αυτές ήταν πολύ σημαντικός όσο αφορά στην αστυνόμευση της περιοχής καθώς η μεγάλη γεωγραφική απόσταση από την Κεντρική Υπηρεσία είναι αποτρεπτική στην παροχή οποιασδήποτε συνδρομής στους πολίτες.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το εγχείρημα και η σχετική μελέτη για αυτό ήδη έχει εκπονηθεί και σε πρώτη φάση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Επιπλέον εκφράζεται έντονη ανησυχία των συναδέλφων που έχει να κάνει με την ανασφάλεια για την μελλοντική τοποθέτηση τους σε άλλη Λιμενική αρχή. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα ερωτηθούν οι συνάδελφοι σε ποια Υπηρεσία θέλουν να υπηρετήσουν , διότι σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται πλήθος ερωτημάτων και προβλημάτων που φαντάζουν δισεπίλυτα. 

Πάντως σύμφωνα με το Αρθ.11 παρ. Ε του ΠΔ μεταθέσεων  σε περίπτωση κατάργησης μίας Υπηρεσίας τα στελέχη της με έκτακτο συμβούλιο μεταθέσεων μετατίθενται στην Προϊσταμένη της καταργηθείσας Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger