Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (23/6) ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ν.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΡ: Ποια η εκτίμησή σας για τις εξελίξεις;
ΑΠ:Η μετάλλαξη της τρικομματικής κυβέρνησης σε δικομματική δεν θα ανακόψει την πορεία αποσύνθεσής της. Η συνέχιση από αυτή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας, κατεδάφισης κοινωνικών πολιτικών και ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου την φέρνουν σε ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η υποταγή της το φθινόπωρο στις επιταγές της τρόικας για νέα μέτρα και υπογραφή πιο επονείδιστου μνημονίου θα επιταχύνει την κατάρρευσή της.
Έχουμε μπει σε ανεπίστρεπτη τροχιά εκλογών, που θα αποτελέσουν ευκαιρία για τον λαό, εφόσον εντείνει τους αγώνες του, να ανατρέψει τα μνημόνια και την κυβέρνηση που τα εφαρμόζει και να ανοίξει το δρόμο για μία αριστερή κυβέρνηση, που στηριγμένη στο λαϊκό κίνημα θα βάλει τέλος στην συντελούμενη καταστροφή και θα προωθήσει σχέδιο παραγωγικής, οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης της χώρας.
ΕΡ: Πώς κρίνετε τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ;
ΑΠ:Η ΔΗΜΑΡ έχει μπει σε βαθιά κρίση, κινδυνεύει με πολιτικό καταποντισμό. Η δήθεν υπεύθυνη στάση της να συμμετέχει στην πιο αντιδραστική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών την έφερε σε σύγκρουση με την εκλογική βάση της και κυρίως με την κοινωνική πλειοψηφία, που υποφέρει από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Γι' αυτό επέλεξε την διαφοροποίησή της στο θέμα της ΕΡΤ και την αποχώρηση των υπουργών της από την κυβέρνηση, μη αίροντας όμως την εμπιστοσύνη της σε αυτή.
Όποιος, όμως, όπως η ΔΗΜΑΡ, πατάει συνεχώς σε δύο βάρκες στο τέλος πέφτει στην θάλασσα και, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, θα τον φάνε οι καρχαρίες του οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, που, όποιον δεν είναι απόλυτα ταυτισμένος μαζί τους, τον αντιμετωπίζουν ως θήραμά τους.
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να συγκυβερνά με τη ΝΔ, γιατί ως αποκλειστικό πολιτικό κριτήριό του έχει την εφαρμογή των μνημονίων. Η ιδιοτελής θεώρησή του ότι, όσο παραμένει στην κυβέρνηση, διατηρεί του πελατειακούς μηχανισμούς του και ότι έτσι θα μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά, είναι όνειρα θερινής νυκτός, οδηγεί σε μεγαλύτερη αποσύνθεση όποια λαϊκή βάση του απέμεινε.
ΕΡ: Ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΠ:Να ενισχύσουμε το λαϊκό κίνημα, το κίνημα ανατροπής και αλληλεγγύης που έχει καταγράψει δυναμική παρουσία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, και είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών της.
Να εντείνουμε την αντιπολιτευτική δράση μας ενάντια στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Να προβάλλουμε πιο έντονα την εναλλακτική πολιτική πρότασή μας για αριστερή κυβέρνηση χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας.
Να αναλάβουμε επειγόντως πολιτικές πρωτοβουλίες για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, ώστε η εναλλακτική πρότασή μας να αποκτήσει περισσότερη αξιοπιστία και δυναμική.
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger