Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Βόλος: Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόλυση συνδικαλιστή από την εργοδοσία του «Κιολεΐδη»

Η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόλυση του μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Στάθη Μιχάλη, από την εργοδοσία του εργοστασίου «Κιολεΐδη».
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Καλούμε κάθε εργάτη και όλο τον εργαζόμενο λαό του Βόλου να μην επιτρέψει να περάσει αυτή η προσπάθεια χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης και πάλης.
Στόχο έχει να περάσει κλίμα τρομοκρατίας, να ανοίξει το δρόμο για το χτύπημα του εργατικού κινήματος, να περάσει η μοιρολατρία και η αποδοχή της επίθεσης στη ζωή του λαού.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο το Συνδικάτο έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση και πάλη των εργατών ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας με πιο πρόσφατο ζήτημα τις ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μειώσεις 30%.
Οι βιομήχανοι βάζουν τον Κιολεΐδη σαν λαγό για να ακολουθήσει μπαράζ διώξεων συνδικαλιστών.
Δεν πρέπει να περάσει!

Η εργοδοσία, οι βιομήχανοι είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι αυτές οι ενέργειες, όπως η συγκεκριμένη απόλυση, θα περιορίσουν ή και θα σταματήσουν τη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος. Θα συναντήσουν την πιο κατηγορηματική καταδίκη και καταγγελία.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς του Βόλου να πάρουν αποφάσεις ενάντια στην απόλυση, απαιτώντας να ανακληθεί άμεσα.
Να ξεσηκωθεί από όλο τον εργαζόμενο λαό ένα κύμα αλληλεγγύης, τέτοιο που να αναγκάσει τον βιομήχανο Κιολεΐδη να πάρει τώρα πίσω την απόλυση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλα βρε κομουνια οταν κανατε εσεις απολυσεις στον 902 fm και στον ριζοσπαστη ητανε σωστο????

Powered By Blogger