Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου

Αθήνα, 12.06.2013
Δελτίο Τύπου
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συμμετείχε για δεύτερη μέρα στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Μεγάρου της ΕΡΤ και έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το κλείσιμο της Δημόσιας τηλεόρασης και μάλιστα με αυτό τον αντισυνταγματικό και πραξικοπηματικό τρόπο συντάραξε ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία. Ο κ. Σαμαράς επιλέγει να κάνει επίδειξη δύναμης βάζοντας λουκέτο στην ΕΡΤ, αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 2.500 χιλιάδες εργαζόμενους, υποβαθμίζοντας την ενημέρωση και την πολυφωνία, μα πάνω από όλα χτυπώντας για άλλη μια φορά την ίδια τη Δημοκρατία.
Αυτός είναι ο λόγος που ο αγώνας προάσπισης της ΕΡΤ έγινε πολύ γρήγορα από κλαδικός αγώνας, αγώνας όλης της κοινωνίας. Η έμπρακτη συμπαράσταση του κόσμου στους εργαζόμενους της ΕΡΤ παίρνει άλλα χαρακτηριστικά και μετατρέπεται σε αγώνα υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Σε αυτό τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ρίχνεται με όλες τις δυνάμεις και κάθε μέσο. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο προαύλιο του Μεγάρου της ΕΡΤ. Από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί βρισκόμασταν μαζί με τους χιλιάδες κόσμου για να σταματήσουμε τη φίμωση της ΕΡΤ και μαζί τη φίμωση της ίδιας της Δημοκρατίας. Ενώ σήμερα καταθέσαμε πρόταση νόμου που θα ακυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο, με το κλίμα να είναι αντίστοιχο και εκατοντάδες Βολιώτες έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Βόλου, όπως μου μετέφεραν οι εργαζόμενοι σε τηλεφωνική μας επικοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις και μαζί με τον Ελληνικό Λαό θα δώσει έναν ανένδοτο αγώνα, όπως είπε και ο πρόεδρος της ΚΟ, Αλέξης Τσίπρας, για να διώξει την επικίνδυνη και αυταρχική κυβέρνηση της τρόικα και των μνημονίων και να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Αξιοπρέπεια».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger