Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Να τους ρίξουμε! Σήμερα.

Aνανδρανιστάκης Γ. από https://www.avgi.gr/article/451597

Η συζήτηση για το Μνημόνιο τελείωσε. Από χθες το βράδυ στις έντεκα και δέκα, άρχισε η συζήτηση για την Δημοκρατία. Όποιος δεν κατάλαβε, όποιος δεν ένοιωσε στο πετσί του μετά από τρία χρόνια και ένα μήνα ότι του τρώνε μέρα με την ημέρα τη ζωή, δεν θα το καταλάβει  ποτέ, ό,τι κι αν του πούμε, όποια ανάλυση και να του κάνουμε. Να τον βοηθήσουμε τουλάχιστον να καταλάβει ότι , εκτός από τη σύνταξη,  κινδυνεύει να κοπεί και η αναπνοή του, ότι αν δεν αντιδράσει επειγόντως, τώρα, σήμερα, ούτε καν αύριο, το σκοτάδι της ΕΡΤ θα απλωθεί ολούθε.
Ομολογώ ότι αυτό δεν το περίμενα. Ήλπιζα ότι ακόμη και η ακροδεξιά, η φασίζουσα δράκα που μας κυβερνάει θα κρατήσει τα προσχήματα, θα σκιαχτεί από τη φωνή του λαού, από τη φωνή του Αρχιεπισκόπου έστω, είναι και θρησκευόμενοι, τρομάρα τους. Τζάμπα ήλπιζα, εκεί κατά τις έντεκα και δέκα οι διακόπτες κατέβηκαν  και είναι ευτυχία, κάτι σαν πανουργία της ιστορίας, ότι οι
τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν ήταν του Γιάννη Ζουγανέλη:  «Θυμίζει μέρες Πολυτεχνείου.». Ο Ζουγανέλης, να 'σαι  καλά ρε Γιάννη, εξαφανίσθηκε από την οθόνη και τη θέση του πήρε το σκοτάδι, σκοτάδι πηχτό, σαν αυτό που έχουν στα μυαλά και τις ψυχές τους ο Σαμαράς, ο Μπαλτάκος, ο Λαζαρίδης, ο Κεδίκογλου και τα λοιπά φασιστοειδή της Ρηγίλλης.
Αυτός ήταν ο σκοπός τους, το σκοτάδι. Ούτε οι  απολύσεις, ούτε η δόση, ούτε ο αντιπερισπασμός για το φιάσκο της ΔΕΠΑ. Κλείσανε τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, για να μας στείλουνε μήνυμα, είμαστε εδώ και ταυτοχρόνως ερχόμαστε, χτίζουμε πετραδάκι- πετραδάκι το μαύρο καθεστώς μας. Το σκοτάδι της ΕΡΤ ήταν το τελευταίο μήνυμα στη ζοφερή αλληλουχία των ημερών. Από το αντιρατσιστικό, στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και από την  Αριστερά που μισεί τη πατρίδα, στους εναγκαλισμούς με την  Χρυσή Αυγή. Τη λατρεμένη τους  χρυσαυγούλα, το μοναδικό κόμμα που χαιρέτισε το σκοτάδι, τους ταιριάζει άλλωστε, τους κάνει να φαίνονται πιο όμορφοι.
Το μήνυμα στάλθηκε και προς τους βαστάζους, τον Βαγγέλη και τον Φώτη,  και ήταν καθαρό και γάργαρο σαν το νεράκι του Ασωπού: Εμείς κάνουμε τα κουμάντα κι αν δεν σας αρέσει, ρίξτε μας να πάμε σε εκλογές και να ψάχνετε την ψήφο σας με το φανάρι. Εμπρός λοιπόν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ρίξτε τον, αφήστε τον να πάει σε εκλογές και να πει στον κόσμο ότι θα κυβερνήσει με την Χρυσή Αυγή.  Αν δεν τον ρίξετε ούτε τώρα, αν περιοριστείτε σε δηλώσεις δήθεν απόγνωσης, απειλές και κοινοβουλευτικά τερτίπια, θα είστε απολύτως συνυπεύθυνοι για το σκοτάδι. Θα έχετε κλείσει την ΕΡΤ χέρι- χέρι με τον Κεδίκογλου, το έγκλημα θα φέρει φαρδιά πλατιά και την υπογραφή σας. Ό, τι δικαιολογία και να ψελλίσετε, η  Ιστορία θα γράψει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση έκλεισε επί κυβερνήσεως Βενιζέλου και Κουβέλη.
Φοβούμαι ότι ο Βαγγέλης και ο Φώτης θα αργήσουν λιγουλάκι να τον ρίξουν τον Αντώνη. Μέχρι να συνεδριάσουν τα όργανα, μέχρι να σταθμίσουν τις συνέπειες, μέχρι να ξαναδιαβάσουν προσεκτικά την Λίστα της Λαγκάρντ, θα έχει πέσει το πρώτο χιόνι. Ας μην τους κουράζουμε, ας κάνουμε εμείς τη δουλειά γι' αυτούς, ας βγούμε στους δρόμους  τώρα, σήμερα στις 12 Ιουνίου του 2013, να γράψουμε ιστορία. Μέχρι χθες φαινόταν λιγουλάκι υπερβολικό, σήμερα μπορούμε να το φωνάξουμε χωρίς αναστολές:  Η Χούντα δεν τελείωσε το 73.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger