Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ισραηλινούς τουρίστες έφερε

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» σημαίας Παναμά, προερχόμενο από τον Πειραιά και με προορισμό τη Χάϊφα, μεταφέροντας 787 τουρίστες, στην συντριπτική τους πλειονότητα Ισραηλινούς, και 309 άτομα πλήρωμα. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκε το πρωί στο λιμάνι στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη. Η πλειονότητα των επιβατών επέλεξε να κάνει βόλτες και ψώνια στην αγορά του Βόλου, ενώ όσοι αποφάσισαν να επισκεφθούν κοντινούς τουριστικούς προορισμούς προτίμησαν την Πορταριά και τη Μακρινίτσα.

Η επίσκεψη των Ισραηλινών τουριστών συνδυάζεται με την προσπάθεια για άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ που επιχειρεί συστηματικά ο Δήμος Βόλου, έπειτα από την επίσκεψη του δημάρχου Π. Σκοτινιώτη και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού στο Τελ Αβίβ, τον Νοέμβριο του 2011. Το κρουαζερόπλοιο “Golden Iris” είναι το 4ο από τα 29 που θα επισκεφθούν συνολικά το λιμάνι του Βόλου τη φετινή τουριστική περίοδο και αναμένεται να καταπλεύσει άλλες δύο τουλάχιστον φορές.

Στο μεταξύ, έντονη και εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε η παρουσία του Δήμου Βόλου στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού “Posidonia 2013” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 28 και 29 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το «2ο Posidonia Sea Tourism Forum» με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 25 χώρες, ανώτατων στελεχών της βιομηχανίας κρουαζιέρας και yachting και 200 συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, η οποία είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με υπευθύνους ναυτιλιακών εταιρειών και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στο συνέδριο συμμετείχε αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης με επικεφαλής την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που τόνισε ότι μόνον η συστράτευση όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό κρουαζιέρας, μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου που αφορά την προσέλκυση τουριστών. Κοινή συνισταμένη των προτάσεων των εισηγητών ήταν η ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα ενώ κοινός παρονομαστής όλων των επισημάνσεων ήταν ότι η Μεσόγειος θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να επιδείξει εντυπωσιακή άνοδο στην προσέλκυση τουριστών. Θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν ήταν επίσης η ανάγκη επενδύσεων στους λιμένες με στόχο την ανάπτυξη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, η ανάπτυξη των υποδομών και η προώθηση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων που απαιτούνται με τις συνεργασίες που συνακόλουθα θα προκύψουν με νέες ανερχόμενες αγορές όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Ουκρανία.

Σε όλους τους συνέδρους αλλά και τους επισκέπτες της έκθεσης, κυρίως δε στους εκπροσώπους εταιρειών, δόθηκε το εξειδικευμένο έντυπο του Δήμου για το Βόλο και τις υποδομές του λιμανιού, για τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας, τις γενικότερες υποδομές και τις ομορφιές της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας ευρύτερα.

Σύμφωνα με την κ. Μπαρτζώκα, προβλέψεις που αναμένεται να επιβεβαιωθούν αναφέρουν ότι η Μεσόγειος θα δεχθεί δυναμική διείσδυση από τη Ρωσική τουριστική αγορά που υπολογίζεται σε 700.000 επισκέπτες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Βόλος θα είναι αποδέκτης μεγάλου μέρους αυτών επισκεπτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger