Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Διακρίσεις παιδιών στην Αλόννησο

Διακρίσεις παιδιών στην Αλόννησο  Σημείο αναφοράς αποτελεί για την Αλόννησο το Μουσείο Μαυρίκη, το οποίο φιλοξενεί δημιουργικές δράσεις και εγκαινίασε φέτος την λειτουργία του με Διαγωνισμό Μπαλονιών για τα παιδιά Δημοτικού Σχολείου, όπου διακρίθηκε ο Ζάνι Φάμπιο. Ο νεαρός μαθητής απέσπασε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, το οποίο αντιστοιχούσε σε υποβρύχια φωτογραφική μηχανή, ενώ η δεύτερα υποβρύχια φωτογραφική μηχανή δόθηκε, αντίστοιχα,  στον Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο κατόπιν κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια της τελετής βράβευσης.
            Η πολυετής δράση του Μουσείου Μαυρίκη επικεντρώνεται στην ανάδειξη του ντόπιου δυναμικού, της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του νησιού, αλλά και των ιστορικών στοιχείων που μαρτυρούν τις μακραίωνες καταβολές της Αλοννήσου.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται μέχρι σήμερα η έκθεση του Colin Oosterveld, που τιτλοφορείται τέχνη και ζωγραφική με πρώτη ύλη το μετάξι.

            Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μαυρίκη η ομαδική έκθεση με θέμα «Φτιαγμένο στην Ελλάδα» που περιλαμβάνει έργα τέχνης πέντε νέων Ελληνίδων δημιουργών, αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα. Η Πέννυ Αναγνώστου παρουσιάζει «Δαντέλες Τέχνης», η Ρένα Γρηγοριάδου, Ζωγραφική, η Αθανασία Γκιλάκη, Γλυπτική, Δώρα Πουγαρίδου, Ζωγραφική και η Νίκη Σαρακενίδου, Ψηφιακή Τέχνη.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger