Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Το πιο σύγχρονο σκάφος του κόσμου

Αυτό είναι το τελευταίο παιχνιδάκι των πολύ πλούσιων, ένα γιοτ το οποίο κόστισε 17,5 εκατομμύρια ευρώ και το περιοδικό Boat International περιέγραψε ως ένα από τα πλέον θαυμαστά σκάφη του κόσμου.

Είναι το 42,5 μέτρων «Adastra» το οποίο είναι ένα πλωτό παλάτι που έρχεται να ικανοποιήσει τις πιο περίργες επιθυμίες του πολυεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του.

Πρόκειται για τον 64χρονο Anto Marden, εφοπλιστή με έδρα το Hong Kong και τη γυναίκα του Elaine, οι οποίοι μπορεί να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να επισκέπτονται το δύο τροπικά νησιά που έχουν στην ιδιοκτησία τους ανοιχτά της Ινδονησίας.

Σχεδιασμένο από τον John Shuttleworth, ο οποίος έχει έδρα  το Sussex, το «Adastra» είναι το θαύμα της τεχνολογίας, καθώς μπορεί να ελέγχεται με από ένα iPad από απόσταση 50 μέτρων.

Η διαστημική εμφάνιση του σκάφους δεν είναι τυχαία, καθώς έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να γλιστράει ανάμεσα στα κύματα καθώς πλέει στην ανοιχτή θάλασσα.

Το «Adastra» χρειάστηκε δύο χρόνια για να σχεδιστεί και τρία χρόνια για να ναυπηγηθεί και κατασκευάστηκε στην Κίνα. Εχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 και ζυγίζει 52 τόνους.

Η τεράστια δεξαμενή καυσίμων που διαθέτει σε συνδιασμό με την οικονομική του πλοήγηση, του επιτρέπει να ταξιδεύει πάνω από 4.000 μίλια χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό. Μια απόσταση δηλαδή ίδια με αυτήν Λονδίνου – Νέας Υόρκης.

Το «Adastra» μπορεί να φιλοξενήσει εννέα άτομα και έξι μέλη πληρώματος. Το σαλόνι στο κατάστρωμα διαθέτει πανοραμική θέα, ενώ το ανοικτό πιλοτήριο διαθέτει καναπέδες και στις δύο πλευρές.
pireas2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger