Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ν' ανάψει στην ΕΡΤ το φιτίλι της αντίστασης

Nα σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να βοηθήσουμε για να γίνει ο αγώνας τους εφαλτήριο της δικής μας αντεπίθεσης, εστία γενικευμένης ταξικής αντίστασης των από τα κάτω απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
 
Με μία ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το μνημονιακό κράτος έκτακτης ανάγκης αποφάσισε την Τρίτη 11 Ιούνη να κλείσει αυθημερόν (!) την ΕΡΤ, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στην εγκαθίδρυση του σχεδιαζόμενου ολοκληρωτικού καθεστώτος του.
 
Επικαλούμενη, ως συνήθως, επείγουσες συνθήκες και λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η τρικομματική κυβέρνηση έδωσε στον εαυτό της το δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει με όλο τον δημόσιο τομέα, ξεκινώντας χαρακτηριστικά από τη διάλυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης: είναι προφανώς επείγουσα η ανάγκη να απαλλαχθούν ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος, ίσως οσονούπω ο Μελισσανίδης και διάφοροι άλλοι παλιοί κι επίδοξοι μιντιάρχες από τη δυσάρεστη παρουσία της ΕΡΤ που, όσο να ‘ναι, ήταν υποχρεωμένη να τηρεί τουλάχιστον τα προσχήματα…
 
«Ήσσονος σημασίας» απώλεια από τους χειρισμούς του στρατηγού της δεξιάς και των λοχαγών της σοσιαλδημοκρατίας: οι σχεδόν 2.700 εργαζόμενοι της ΕΡΤ που εν μία νυκτί πετάγονται στον δρόμο και έρχονται να προστεθούν στους 5.000 απολυμένους από τα μαγαζιά των ΜΜΕ τα τρία τελευταία χρόνια, στους 1,3 εκατ. άνεργους του μνημονίου. Από τη συνθήκη των «στρατιωτών του κράτους» –επιστρατευμένοι ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και (προληπτικά) καθηγητές–, περάσαμε στο αμέσως επόμενο στάδιο, αυτό της θεαματικής διακοπής του προγράμματος της ΕΡΤ. Με τους τηλεθεατές και τους ακροατές να το ζουν σαν ένα ξαφνικό μπλακ-άουτ στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνά τους, και τους ίδιους τους εργαζόμενους να μαθαίνουν μέσα σε τρεις ώρες πως απολύονται όλοι: «σοκ και δέος».
 
Η μνημονιακή στρατηγική της τρικομματικής περιόδου είναι απλή και οξυμμένη στα άκρα: σιδηρά πυγμή, καταστολή και πειθάρχηση στο δόγμα της νεοφιλελεύθερης «ανάπτυξης» και «εξυγίανσης», της πλήρους εκχώρησης καθετί δημόσιου, συλλογικού, κοινού, στο κεφάλαιο. Από την ΕΡΤ μέχρι τα δάση της Χαλκιδικής, από τις ΔΕΚΟ μέχρι τους χαλυβουργούς, από τους επιστρατευμένους εργαζόμενους μέχρι τους υπό καταστολή αυτοοργανωμένους χώρους, τίποτα δεν πρέπει να ξεφύγει από την εφαρμογή του σχεδίου. Αν αμφιβάλλει ακόμα κανείς, αυτό είναι με απλά λόγια το σημερινό κράτος έκτακτης ανάγκης, αυτός είναι ο σημερινός ολοκληρωτισμός.
 
Εξίσου απλό είναι και το δικό μας καθήκον: να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να βοηθήσουμε για να γίνει ο αγώνας τους εφαλτήριο της δικής μας αντεπίθεσης, εστία γενικευμένης ταξικής αντίστασης των από τα κάτω απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους. Για να τα πάρουμε όλα πίσω.
 
Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger