Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σποράδες αφουγκράζονται την κρίση στον τουρισμό η τοπική αυτοδιοίκηση και έχουμε στην Σκιάθο Μείωση 50% για έξι παραλίες

Μείωση 50% για έξι παραλίες    Μειωμένες κατά 50% θα είναι οι τιμές εκκίνησης σε έξι συνολικά παραλίες της Σκιάθου, για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον στις δύο προηγούμενες δημοπρασίες. Η τρίτη κατά σειρά δημοπρασία αναμένεται να επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι δύο προηγούμενες κηρύχτηκαν άγονες. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου θα μειωθούν κατά το ήμισυ οι τιμές εκκίνησης για τις συγκεκριμένες παραλίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκμίσθωσή τους.
            Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή,  οι τιμές εκκίνησης στον διαγωνισμό για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων διαμορφώνονται ως εξής: στο νησάκι Άρκος η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στα 500 ευρώ, έναντι των 1.500 που είχε οριστεί αρχικά. Στην παραλία Κουτσερή, αντί των 4.400 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά, η τιμή εκκίνησης μειώνεται σε 2.200 ευρώ, στον Τσουγκριά, πρώτο πόστο, η αρχική τιμή των 4.000 ευρώ μειώνεται κάτω από το ήμισυ, ενώ στον Τσουγκριά - Λαλαριάς από 700 ευρώ, η τιμή εκκίνησης μειώθηκε σε 300 ευρώ.
            Παράλληλα στην Αγία Παρασκευή στο χώρο που θα δημοπρατηθεί και αφορά στην εγκατάσταση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, η τιμή εκκίνησης ήταν 2.500 ευρώ, ενώ στην τρίτη κατά σειρά δημοπρασία, μειώνεται στα 1.250 ευρώ.

Επίσης μειώνονται οι τιμές εκκίνησης για ένα αναψυκτήριο στον μικρό Βασιλιά από 2.400 σε 1.200 ευρώ και στην παραλία Μπανάνα, η αρχική τιμή εκκίνησης των 30.000 ευρώ για το πρώτο πόστο,  μειώνεται σε 15.000 ευρώ και για το δεύτερο, αντίστοιχα, πόστο, από 80.000 μειώνεται σε 40.000 ευρώ.
            Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Σκιάθου, αρμόδια για οικονομικά ζητήματα, κ. Τσολοβίκου, επεσήμανε ότι: «μετά την απόφαση της οικονομικής επιτροπής ελπίζουμε ότι θα καταστεί δυνατή η εκμίσθωσή τους, διότι οι τιμές εκκίνησης έχουν μειωθεί αρκετά. Αντιλαμβανόμαστε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα και συνυπολογίζοντας τη φετινή καθυστέρηση πραγματοποίησης των δημοπρασιών, λόγω των αλλαγών που επέφερε η κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε, ήταν αναγκαία η μείωση των αρχικών τιμών, προκειμένου να εκμισθωθούν όλες οι παραλίες του νησιού».
            Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου κ. Φιλαρέτου, ανέφερε ότι από την πλευρά της ότι: «συμφώνησα με την μείωση του ποσού, ψήφισα τα ομπρελοκαθίσματα και το πόστο με τα μέσα αναψυχής, αλλά δεν ψήφισα τις καντίνες, διότι στους όρους δημοπράτησης δεν προβλέπεται η τοποθέτηση χημικών τουαλετών στις παραλίες».
            Επίσης με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Σκιάθου δε θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου που επιβάλει μείωση 20% στις τιμές με τις οποίες δημοπρατήθηκαν καντίνες και ομπρελοκαθίσματα στις Κουκουναριές, δεδομένου ότι με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα βοηθηθούν οι επιχειρηματίες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να εισπραχθεί, παράλληλα, από το Δήμο Σκιάθου, το ποσό που είχε αρχικά προβλεφθεί.
Οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού έχουν εκμισθωθεί, αλλά υπήρξε, όπως προαναφέρθηκε, αρκετά μεγάλη καθυστέρηση έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας, λόγω των αλλαγών που επέφερε η νέα νομοθεσία, σε μια στιγμή μάλιστα κατά την οποία είχαν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν οι πρώτοι αλλοδαποί τουρίστες στο νησί.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger