Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-3!

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ-3 ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ!
Πλήθος εργαζόμενων και αλληλέγγυων βρέθηκε μαζικά στο κτίριο της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη. Μετά το «μαύρο» στην τηλεόραση, πλέον κόπηκαν πραξικοπηματικά και το ίντερνετ και τα τηλέφωνα. Στην ΕΤ3,  από το πρωί της Τετάρτης (12/6), μέσα σε ένα κλίμα με έντονου αγωνιστικού παλμού εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι περιφρουρούν το κτίριο!
Δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν απρόκλητα αργότερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη! Οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης της ΕΤ3 ενημερώθηκαν για το γεγονός και και έκλεισαν τις πόρτες του κτιρίου.
Παράλληλα, κλούβες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το κτίριο της ΕΡΤ-3 στη Λ.Στρατού και κάποιες από τις εισόδους είναι αποκλεισμένες από διμοιρίες. Οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό τους, ενώ δηλώνουν πως υπάρχει ανάγκη να κρατηθεί ανοιχτή η κεντρική είσοδος του κτιρίου.


Δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επέμβαση κατόπιν κυβερνητικής εντολής στο πάρκο κεραιών στο Χορτιάτη και έριξαν το σήμα της ΕΡΤ-3. Οι εργαζόμενοι δεν ανέφεραν συλλήψεις και προσαγωγές.
Συναυλία αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Λεωφ. Στρατού σε ένδειξη αλληλεγγύης στην ΕΡΤ με τους Γ.Καζαντζή, Δημ. Ζερβουδάκη, Λιζ. Καλημέρη.
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-3
Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3! Αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη του κτιρίου και την μετάδοση της εκπομπής. Καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα έξω από την ΕΡΤ3. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και τα πρωτοβάθμια σωματεια της Θεσσαλονίκης, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και συναυλία προκειμένου να συνεχίστουν οι κινητοποιήσεις και μέσα στη νύχτα.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ3: «ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ!»
«Αυτή η πράξη άρνησης δεν συνιστά απλώς μία ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας και εργασιακής αυτοάμυνας απέναντι στην κρατική επιθετικότητα. Αποτελεί, κυρίως, μία ελάχιστη υποχρέωση προς όλους τους πολίτες της χώρας και στο δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό πρόγραμμα και ενημέρωση από ένα δημόσιο μέσο που πρέπει να ανήκει σε όλο τον λαό... Ένα πράγμα κάνουμε ξεκάθαρο: Για μας, το δόγμα του σοκ, πέθανε. Ήρθε η ώρα της εξόδου στον καθαρό ουρανό του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Ήρθε η ώρα της αφύπνισης. Οι πολίτες, είναι ήδη στους δρόμους».

ΠΟΕΣΥ: ΤΑ ΜΑΤ ΕΚΚΕΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΤ3
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει ότι αστυνομικά όργανα συνοδευόμενα από δυνάμεις των ΜΑΤ υποχρέωσαν τους εργαζόμενους στην ΕΤ 3, στη Θεσσαλονίκη, να εκκενώσουν τους χώρους εργασίας τους.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τον υπουργό Ασφαλείας κ. Δένδια να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να επιτραπεί στους συναδέλφους να επιστρέψουν στους χώρους δουλειάς.
Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθεί ανάλογη μεθόδευση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αθήνα, τις οποίες περιφρουρούν οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση και οι απεργιακές επιτροπές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ"
ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ!
Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εξέλιξη έξω από τα τις εγκαταστάσεις των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ! Πλήθος εργαζομένων και αλληλέγγυων δηλώνουν δυναμικά, μαζικά και ενωτικά την αντίθεσή τους στην "χουντικής έμπνευσης" απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Στο πλευρό των εργαζομένων στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και στην διατήρηση της πολυφωνίας και της δημοκρατίας σε όλη την ελληνική επικράτεια στέκονται τοπικές οργανώσεις κομμάτων της Αρισετράς, δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι εργαζομένων, μικρών επαγγελαματιών κλπ. Με επιστολές και ανακοινώσεις αλλά και με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία τάσσονται κατά των λουκέτων και ζητούν να πάψει η κατ'επίφαση οικονομίστικη λογική, σε βάρος της εγκυρότητας, του πολιτισμού και της πληροφόρησης.
Συλλαλητήρια ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και ειδικότερα των περιφερειακών σταθμών πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη 12/6:
Πάτρα: Συλλαλητήριο το απόγευμα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου
Λάρισα: Στις 21:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης
Ηράκλειο Κρήτης: Στις 19:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Κατερίνη: 8:30 μ.μ.
Τρίπολη: 6:30 μ.μ.
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger