Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Βόλος, 02-06-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για τις μειώσεις των συντάξεων ΙΚΑ του Ιουνίου 2013
«Μεγάλη αναταραχή προκλήθηκε στους συνταξιούχους, λόγω του ότι έλαβαν μειωμένη την σύνταξή τους για τον μήνα Ιούνιο.
Συνεχίζεται ο εισοδηματικός κατήφορος, περαιτέρω η μείωση, μεγαλύτερη η εξαθλίωση και η ταλαιπωρία.
Κανένας σεβασμός σε αυτήν την κατηγορία των πολιτών, που έχει δώσει τα πάντα για την οικονομική ανόρθωση της πατρίδας μας και που έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους, δυσκολεύεται η πρόσβασή τους στους υγειονομικούς θεσμούς. Τα χρήματα δεν φθάνουν να καλύψουν στο μήνα τις βασικές τους ανάγκες.
Οι ουρές στις τράπεζες την μέρα της πληρωμής τους είναι χαρακτηριστικές και ακόμα συνεχίζονται οι μειώσεις…..
Πριν μερικές μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αρχίζει η έξοδος από το τούνελ!
Ο λόγος των μειώσεων, το έλλειμμα, ύψους 21.000.000 ευρώ, που προέκυψε στις πιστώσεις των συντάξεων του ΙΚΑ, η διακοπή ή η μείωση του ΕΚΑΣ σε πολλούς συνταξιούχους, λόγω της εφαρμογής κριτηρίων διαβίωσης εκτός των εισοδηματικών. Άλλοι πάλι συνταξιούχοι δεν πληρώθηκαν καθόλου την σύνταξη του Ιουνίου γιατί είχαν ελλείψεις στο ΑΦΜ ή στο ΑΜΚΑ.

Τεράστιες οι ουρές που δημιουργήθηκαν στο ΙΚΑ Βόλου για να ρωτήσουν τι συμβαίνει. Η τοπική ειδησιογραφία ήταν χαρακτηριστική.
Δεν πάει άλλο! Συνεχώς, οι οικονομικά ασθενέστεροι γίνονται θύματα της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν πάντα οι φτωχοί και οι οικονομικά αδύνατοι.
Η κοινωνία πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής .
Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να σταματήσει η περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και για την οικοδόμηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger