Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η 2Η ΠΑΝΕΛ/ΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓ. ΧΑΓΙΟΥ – ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ Π.ΣΩΤΗΡΗ, Γ.ΡΟΥΣΗ, Σ.ΜΑΥΡΟΥΔΕΑ
Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο (1/6/13) η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία, στις πολιτικές περιστάσεις που διανύουμε, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ως γνωστόν στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέπτυξε στο εσωτερικό της ένα πλούσιο διάλογο με κατάθεση διαφορετικών απόψεων και ορισμένες φορές πολύ διαφορετικών, για κρίσιμα θέματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα και ιδιαιτέρως την πολιτική συμμαχιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πρέπει να σημειώσω ότι ιδιαιτέρως σε σχέση με την πολιτική συμμαχιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνονται κατά τη γνώμη μου, πιο πλατιές και ταυτόχρονα πιο ουσιαστικές προσεγγίσεις, ενώ παρατήρησα στο σχετικό διάλογο και ιδιαίτερα τολμηρές απόψεις, οι οποίες, χωρίς στο ελάχιστο να χάνουν το ριζοσπαστικό-ανατρεπτικό περιεχόμενό τους, βλέπουν ταυτόχρονα τις συνολικές εξελίξεις, διεργασίες και τη συνολική εικόνα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Την ώρα που σημειώνονται αυτές οι θετικές, κατά τη γνώμη μου, εξελίξεις στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παραμένει ως αρνητικός περιορισμός το γεγονός ότι η τελευταία στέκεται περισσότερο με αντιπαλότητα, παρά με διάθεση ενωτικής παρέμβασης, απέναντι στις μεγαλύτερες δυνάμεις της Αριστεράς στη χώρας μας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, χωρίς τις οποίες, μάλλον, είναι αδύνατον στο ορατό μέλλον να υπάρξουν ανατρεπτικά δεδομένα στη χώρα μας, με ότι τραγικό αυτό συνεπάγεται σε βάρος του τόπου και των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της ύπαρξης της Αριστεράς ως υπολογίσιμης δύναμης στην Ελλάδα.

Αν η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορέσει γρήγορα να ανατρέψει τη διάλυση κάθε ίχνους δημοκρατικών και εργασιακών κατακτήσεων, είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να δικαιολογήσει στα μάτια του κόσμου της εργασίας το μέλλον της.
Σημειώνω για το θέμα των συμμαχιών της Αριστεράς το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο άρθρο του παλιού συντρόφου μας Χρ. Σελιανίτη (βλέπε εδώ)
Νομίζω ότι πολλοί στον αριστερό χώρο, ιδιαίτερα οι πιο καλόπιστοι, περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κατάληξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσδοκούν σε θετικές εκπλήξεις!
ΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger