Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αποκλειστικό: Αβέβαιο το μέλλον για όλους όσοι υπέγραψαν σύμβαση με την Hellas Airlines


Σε κλίμα αβεβαιότητας ζουν όλοι όσοι επρόκειτο να προσληφθούν στη νέα αεροπορική εταιρεία Hellas Airlines, με βάση της το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, αφού όχι μόνο δεν ξεκίνησε τη λειτουργία της κατά την προβλεπόμενη ημερομηνία, αλλά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνει αυτό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία επρόκειτο να λειτουργήσει στα μέσα Ιανουαρίου, ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό, λόγω διαφόρων πάσης φύσεως προβλημάτων που προέκυψαν.
Σε πρόσφατο μήνυμα που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ο πρόεδρος της, κ. Βασίλης Ραλάκης, στις 18 Ιανουαρίου, αναφέρει τους λόγους της καθυστέρησης έναρξης των πτήσεων και επισημαίνει πως συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες των στελεχών της εταιρείας σε Βόλο και Αθήνα, ώστε να βρεθούν στον αέρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει "δυστυχώς, δεν καταφέραμε να είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος μας για 15 Ιανουαρίου 2013, λόγω πολλών τεχνικών, νομικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των οποίων η εταιρεία πρέπει να εκπληρώσει, βάσει των νομοθετικών κανόνων, για να πάρει την άδεια της".
Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι, όχι μόνο από τον Βόλο, αλλά από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και την υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίοι υπέγραψαν συμβάσεις και περιμένουν από μέρα σε μέρα να ξεκινήσουν δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός του προσωπικού ανέρχεται στα 200 άτομα.
Μάλιστα, ορισμένοι, λαμβάνοντας ως δεδομένο την υπογραφή των συμβάσεων αυτών, παραιτήθηκαν από τη δουλειά που είχαν μέχρι πρότινος, ενώ άλλοι, οι οποίοι κατοικούσαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ήρθαν στην πόλη μας και νοίκιασαν σπίτι, αναμένοντας να ξεκινήσουν άμεσα εργασία.
Το θέμα έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού οι περισσότεροι από τους προαναφερόμενους έχουν δική τους οικογένεια και έτσι δημιουργούνται κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.
Για όλους  τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις από τους αρμοδίους, σχετικά με το εάν και πότε θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η εταιρεία, προκειμένου όλοι όσοι βρίσκονται εν αναμονή, να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger