Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Facebook και Google επιτέλους μαζί με κοινό στόχο

Facebook και Google επιτέλους μαζί με κοινό στόχο
Οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.
Η Google και το Facebook αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να χρηματοδοτήσουν από κοινού τις επιστημονικές έρευνες για την επέκταση της ζωής.
Οι ιδρυτές των δύο κολοσσών αποφάσισαν να δώσουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν την έρευνα που αναζητά τη φόρμουλα που θα αυξήσει το προσδόκιμο της ζωής.ι δύο εταιρείες θέλουν οι άνθρωποι να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και γι'αυτό επενδύουν στην συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα.
Οι ιδρυτές των δύο κολοσσών, Σεργκέι Μπριν και Μαρκ Ζούκεμπεργκ εμφανίστηκαν μαζί σε συνέντευξη τύπου όπου ανακοίνωσαν τη χρηματοδότηση της έρευνας.
Μαζί συμμετέχει και ο Ρώσος επενδυτής και διαχειριστής διαφόρων επενδυτικών εταιρειών Υuri Milner.

Το κοινό ταμείο θα έχει συνολικά 11 επιστήμονες στους οποίους θα επενδύσει 3 εκατομμύρια δολάρια. Οπότε συνολικά το ποσό που θα επενδυθεί θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια δολάρια.
Οι 3 πλευρές θα ιδρύσουν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό επικεφαλής του οποίου θα τοποθετηθεί ο Art Levinson που είναι διευθυντής του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Apple αλλά και της εταιρείας βιοτεχνολογίας Genentech.
Στόχος των ιδρυτών είναι να προσελκύσουν τα λαμπρότερα μυαλά στον τομέα της ιατρικής και της βιοτεχνολογίας έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις στις αρρώστιες που ταλανίζουν σήμερα την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger