Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Εχθρός της αγροτιάς

Του Μανώλη Αντωνίου
Η ναζιστική Χρυσή Αυγή ακολουθεί στην προπαγάνδα τα βήματα του ντόκτορ στο είδος Γ. Γκέμπελς, τον οποίο άλλωστε υμνεί με κάθε ευκαιρία. Έτσι, βγήκε να μιλήσει για τους αγρότες λέγοντας: «Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των αγροτών, οι εργατοπατέρες στο πλευρό των κομμάτων που οδήγησαν τους αγρότες στη σημερινή κατάσταση (…) Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τον έντιμο και δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών και τους προτρέπει να μείνουν μακριά από όλα τα κόμματα, που κατέστρεψαν την αγροτική μας παραγωγή».
Πίσω από τις κορώνες υπέρ των αγροτών όμως η Χρυσή Αυγή κρύβει ότι: Για την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής δεν ευθύνονται γενικά τα κόμματα. Ευθύνονται τα κόμματα που υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, με τις οποίες συντάσσεται και η Χρυσή Αυγή. Για την καταστροφή των μικρών και φτωχών αγροτών ευθύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, τους οποίους στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις η Χρυσή Αυγή.

Ας μην παριστάνουν τους υπέρμαχους του λαού γιατί δεν είναι. Και ο λαός τους έχει καταλάβει, γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι της αγωνιζόμενης αγροτιάς επέλεξαν να μη συναντηθούν με τη φασιστική Χρυσή Αυγή, γιατί τους θεωρούν -όπως και είναι- εχθρούς της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.
Σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας ότι δεν έχει έρεισμα στην αγροτιά, η Χρυσή Αυγή αναγγέλλει ότι «θα προχωρήσει στη σύσταση συνδικαλιστικού φορέα στο αγροτικό κίνημα, πραγματικά ακομμάτιστο που θα πρεσβεύει τα δίκαια των Ελλήνων αγροτών». Δηλαδή πάει να στήσει δική της παράταξη και να τη βαφτίσει «ακομμάτιστο φορέα» (ακομμάτιστος από τα …άλλα κόμματα, αλλά καπελωμένος από τη Χρυσή Αυγή!) για να γκρουπάρει τους αγρότες σε μια πολιτική μια από τα ίδια, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά των μικρών αγροτών που αγκομαχούν για να τα φέρουν βόλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger