Από κινητοποίηση των εργαζομένων της Νάουσας στις 16 Γενάρη
Την κάθοδό τους στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 5 Μάρτη αποφάσισαν σε σημερινή τους νέα Γενική Συνέλευση οι 380 απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας, ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας ενώ θα επισκεφθούν και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας, επίσημα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, δήλωσε ότι θεωρεί τελικά πλασματικό το χρόνο ασφάλισης των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών που εντάχθηκαν στην ειδική εισοδηματική ενίσχυση, παρά το ότι ο νόμος που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι το 2008 προέβλεπε πραγματικό το χρόνο ασφάλισης.
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας επισημαίνει:

«Αυτό με βάση την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, την εγκύκλιο του ΙΚΑ και τη δήλωση του περιφερειακού διευθυντή του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης σημαίνει ότι:
  • Θα ανακληθούν όλες οι συντάξεις που δόθηκαν σε όλους (και σε αυτούς που ήδη συνταξιοδοτήθηκαν).
  • Θα ζητηθούν πίσω και τα συντάξιμα ποσά που εισέπραξαν μέχρι τώρα.
Η κυβέρνηση σε μια νύχτα θέλει να τσακίσει μια τοπική κατάκτηση των εργαζομένων που μετά από σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες προστάτεψε 380 περίπου οικογένειες στην περιοχή μας.
Μας κήρυξαν τον πόλεμο, τους πολεμάμε και εμείς. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους. Να πάρουν πίσω αυτά που χάρισαν και χαρίζουν στους μεγαλοβιομήχανους, τον κόπο και τον ιδρώτα μας, και να καλύψουν τις δικές μας ανάγκες».