Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Απαράδεκτη στάση του Α. Σαμαρά η άρνησή του να συναντηθεί με αγρότες (Βίντεο)

Συναντήσεις με τα κόμματα είχαν σήμερα εκπρόσωποι των μπλόκων των μικρομεσαίων αγροτών, που εδώ και τέσσερις εβδομάδες αγωνίζονται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί μαζί τους κάτι που τονίζετε από Καμένο, Παπαρήγα και Μπούτα στο βίντεο που παρακολουθούμε.

Η πλήρης δήλωση (από την ιστοσελίδα 902.gr) της Α. Παπαρήγα μετά την συνάντηση που είχε με τους αγρότες στα γραφεία του ΚΚΕ, στην Βουλή:

 «Θεωρούμε προκλητική, απαράδεκτη ως και εμπρηστική τη στάση του πρωθυπουργού να αρνηθεί να συναντήσει τους εκπροσώπους της αγωνιζόμενης αγροτιάς και το ίδιο ισχύει για το γεγονός ότι οι τρεις υπουργοί, που είναι άμεσα δεμένοι με την αγροτική πολιτική και με τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες - και που είναι αιτήματα για την επιβίωση - δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να απαντήσουν.



Και μάλιστα, αντί να απαντήσουν - στο κάτω κάτω γιατί δεν δέχονται τη συνάντηση και να πουν τα επιχειρήματά τους - το μόνο που βρήκε να πει ο πρωθυπουργός ήταν ότι όποιος κλείνει τους δρόμους είναι περίπου κακοποιός, προδότης και έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη.

Οι δρόμοι που γέμισαν από αγρότες και που βεβαίως με διεύρυνση της κοινής τους πάλης και με αιτήματα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και μέσα στις συνθήκες τις σημερινές - τουλάχιστον εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι λέει η τρόικα - το γέμισμα των δρόμων από τους αγρότες δείχνει ένα πράγμα: Δεν πάει άλλο, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και η αγροτιά η μικρή, η μεσαία, η φτωχή αγροτιά είναι που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της φυτικής και της ζωικής και της αλιείας και μπορεί να εγγυηθεί με τη στάση της, με τις προτάσεις της, με την προοπτική που πρέπει να παλέψει, ώστε το πρόβλημα της διατροφής του ελληνικού λαού να μπορεί να είναι λυμένο, με φθηνά και πάρα πολλά προϊόντα, μακριά από εισαγόμενα και μακριά από τον γνωστό ανταγωνισμό, που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να βγάζει τους αγρότες από τη γη τους και να οδηγεί τον ελληνικό λαό να τρώει όχι μόνο εισαγόμενα προϊόντα, αλλά ακριβά και αμφιβόλου ποιότητας και με δυσκολία ελέγχου της ποιότητάς τους. Καλούμε λοιπόν τουλάχιστον τους 3 υπουργούς να δεχθούν τους αγρότες, αλλιώς πραγματικά είναι υπεύθυνοι απόλυτα για την αγανάκτηση και τη δικαιολογημένη οργή τους».
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2671.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger