Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σποράδες Τούρκικο κανάλι στη ..

Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της δημιουργίας διαύλου τουριστικής επικοινωνίας με την Τουρκία αναπτύσσουν ο Όμιλος Επιχειρηματιών και η Ενωση Ξενοδόχων του νησιού, θέτοντας μάλιστα στο επίκεντρο την προγραμματισμένη επίσκεψη Τούρκικου καναλιού στο νησί. Το τηλεοπτικό συνεργείο αναμένεται στο νησί στις αρχές Μαΐου, παράλληλα με ομάδα τουρ οπερέιτορς από την γείτονα χώρα, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται για την ενίσχυση των σχέσεων επιχειρηματικής και κυρίως τουριστικής συνεργασίας με την Τουρκία. Το προαναφερθέν τηλεοπτικό συνεργείο θα πραγματοποιήσει γυρίσματα σε διάφορα τουριστικά νησιά, όπως η Σκιάθος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Χίος, προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστές η παραδοσιακή φυσιογνωμία και οι φυσικές τους καλλονές, στην Τουρκία.
             «Το Τούρκικο κανάλι θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Σκιάθο και καταβάλλαμε πολλές προσπάθειες από την πλευρά μας, προκειμένου να επιτύχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα» αναφέρει ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρηματιών και της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης. Όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος «ήταν καθοριστικής σημασίας η συμμετοχή μας στην διεθνή έκθεση της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο μήνα, αλλά και οι επαφές που είχαμε στη Θεσσαλονίκη, με τουριστικούς παράγοντες και επιχειρηματίες από την Τουρκία»
.
            Περί τα τέλη Φεβρουαρίου, εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί φόρουμ στην Άγκυρα, με θέμα την καλυτέρευση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.  Στο συγκεκριμένο φόρουμ θα παραβρεθούν Έλληνες και Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, καθώς επίσης και κυβερνητικά στελέχη  των δύο χωρών, προκειμένου να εντάξουν και ελληνικούς προορισμούς στα ενδιαφέροντα των Τούρκων τουριστών. Ανάμεσα στους επτά προορισμούς του 2013 θα συμπεριλαμβάνεται και η Σκιάθος, και ως εκ τούτου αναμένεται να σημειωθεί αύξηση των Τούρκων τουριστών που θα επισκεφτούν φέτος το νησί.
            Παράλληλα, ο Όμιλος Επιχειρηματιών, η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου μαζί με το Δήμο Σκιάθου και την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου διοργανώνουν φέτος το 1ο Φεστιβάλ Χειροποίητου Κοσμήματος που θα διεξαχθεί στο λιμάνι της Σκιάθου, στο διάστημα μεταξύ 21 και 24 Ιουνίου. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να έρθουν ημεδαποί επισκέπτες στο νησί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
            Κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, σε συνδυασμό με τους τουριστικούς δεσμούς που αναπτύσσονται με την Ρωσία, την Κίνα, το Τελ Αβίβ και την Γερμανία, μέσω της απευθείας αεροπορικής γραμμής από Μόναχο, εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην διεύρυνση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger