Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ «Οδηγίες» για να ικανοποιηθούν γρήγορα τα συμφέροντα των μονοπωλίων

Προτεραιότητα το ξεπούλημα των λιμανιών. Σύσκεψη οργανώνει την Τρίτη η Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ
Η κυβέρνηση θέλει να έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί για το ξεπούλημα των λιμανιών μέχρι αρχές Απρίλη
Phasma
Η επιτάχυνση του κυβερνητικού «έργου» για τις «μεταρρυθμίσεις» στη ναυτιλία και τα λιμάνια, των οποίων μπούσουλας είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων, ήταν αυτό που συζητήθηκε στη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη.«Εχω σαφείς οδηγίες από τον πρωθυπουργό να προωθήσω με τους καλύτερους δυνατούς ρυθμούς την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο, αλλά και το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων και των αλλαγών που έχουν να κάνουν με το ρυθμιστικό περιβάλλον. Και πάνω σε αυτήν τη γραμμή θα συνεχίσουμε», ήταν η δήλωση του Κ. Μουσουρούλη αμέσως μετά τη συνάντηση, στέλνοντας το μήνυμα σε ναυτεργάτες, εργαζόμενους στα λιμάνια και τους νησιώτες ότι οι βάρβαροι σχεδιασμοί σε βάρος τους όπως αυτοί κωδικοποιούνται στο νομοσχέδιο του ΥΝΑ θα προωθηθούν.
Η δήλωση του Μουσουρούλη έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το δίκιο των ναυτεργατών που, με τον απεργιακό τους αγώνα, ανέδειξαν ότι το νομοσχέδιο του ΥΝΑ, με τίτλο «ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις» είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και γι' αυτό τους επιστράτευσαν και ότι είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση και η κλιμάκωση της πάλης όλων των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με τις «σαφείς οδηγίες» του πρωθυπουργού προς τον Κ. Μουσουρούλη, πρέπει να προωθηθεί «με τους καλύτερους δυνατούς ρυθμούς», προβλέπει την κατάργηση των ΣΣΕ των ναυτεργατών, τη μείωση των οργανικών συνθέσεων στα ακτοπλοϊκά πλοία με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την κατάργηση της 10μηνης δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων, απειλώντας νησιά με τον εφιάλτη της συγκοινωνιακής απομόνωσης. Προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας και το συντριπτικό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτά, με άμεσες επιπτώσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας που βρίσκονται στη λιμενική ζώνη.
Ειδικά για τα λιμάνια, όπως διέρρευσε η κυβέρνηση στο ναυτιλιακό Τύπο, η ιδιωτικοποίησή τους είναι άμεση προτεραιότητα και μέχρι τις αρχές Απρίλη θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, όπως είναι οι διαγωνισμοί, για την παράδοσή τους στους μονοπωλιακούς ομίλους που τα «ορέγονται».
Σύσκεψη διοργανώνει η παράταξη Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ την Τρίτη 26 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με θέμα «οι εξελίξεις στα λιμάνια και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger