Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας στη Σκιάθο

Δίαυλο τουριστικής επικοινωνίας με την Κίνα και την Τουρκία επιχειρεί να ανοίξει η Σκιάθος, που ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο οργανωμένο γκρουπ 40 περίπου Κινέζων τουριστών την ερχόμενη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τον προσεχή Μάιο αναμένεται επίσκεψη Τούρκων τουρ οπερέιτορς στο νησί, προκειμένου να δουν από κοντά το τοπίο της Σκιάθου και τα καταλύματα που διαθέτει. Και στις δύο περιπτώσεις εκτιμάται ότι θα προκύψουν πολλά οφέλη για την Σκιάθο, που, όπως όλα δείχνουν,  έχει σταθερά το βλέμμα στραμμένο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εισαγόμενου τουρισμού.
Το γκρουπ των 40 περίπου Κινέζων επισκεπτών θα γνωρίσει την Σκιάθο και την παραδοσιακή νησιώτικη φιλοξενία με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων,  του Ομίλου Επιχειρηματιών της Σκιάθου και την συνδρομή του Δήμου Σκιάθου. Σύμφωνα μάλιστα με την επισήμανση του Δημάρχου Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη «συμπράττουμε για να δώσουμε την σωστή εικόνα του νησιού στους Κινέζους τουρίστες, στην προσπάθειά μας να ανοίξουμε δρόμους τουριστικής επικοινωνίας με την Κίνα». Το γκρουπ θα παραμείνει μια τουλάχιστον μέρα στο νησί, ενώ σύμφωνα με τις προοπτικές που υπάρχουν, αναμένεται η επίσκεψη και άλλων οργανωμένων γκρουπ Κινέζων επισκεπτών από τα μέσα Απριλίου και σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Άνοιγμα και προς την πλευρά της Τουρκίας επιχειρείται στο μεταξύ από τον Όμιλο Επιχειρηματιών της Σκιάθου και στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η συμμετοχή μελών του ίδιου Ομίλου στην διεθνή έκθεση Τουρισμού της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε  στην Κωνσταντινούπολη από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου. Μέλη του Ομίλου ήρθαν, στο μεταξύ,  σε επαφή με στελέχη της Turkish Airlines και της Boutique Hotels της Τουρκίας όπου συζητήθηκε η ένταξη της Σκιάθου στο πρόγραμμα τους για το 2013 και η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες.
Προορισμοί του προγράμματος της Turkish Airlines και της Boutique Hotels  ήταν αρχικά η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος, ενώ στόχος των δύο εταιριών είναι να μεταφέρουν στην Ελλάδα, στους παραπάνω προορισμούς 3.000.000 επισκέπτες από την Τουρκία. Στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης έγιναν, σημειωτέον, περαιτέρω συζητήσεις για την συμμετοχή και της Σκιάθου στο πρόγραμμα του 2013.
 Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και του Ομίλου Επιχειρηματιών Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης «στόχος μας είναι η διαδικτυακή προβολή του νησιού στην Τουρκία, μέσω ειδικών site τα οποία έχουν ευρεία επισκεψιμότητα και προβάλλουν διάφορους τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων ευελπιστούμε να προστεθεί και η Σκιάθος». Στην διάρκεια των πρώτων συναντήσεων που πραγματοποίησε ο κ. Κουκουλάκης με στελέχη από την Τουρκία, συζητήθηκε η παραπάνω προοπτική και σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο τουρ οπερέϊτορς από την γείτονα, θα επισκεφτούν την Σκιάθο στις αρχές Μαΐου, όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να δουν από κοντά το νησί και τις τουριστικές υποδομές που διαθέτει. «Στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης πήγαμε στοχευόμενα και προσδοκία μας είναι, καταλήγει ο κ. Κουκουλάκης,  να επιτευχθεί το άνοιγμα που επιχειρούμε και προς την κατεύθυνση της Τουρκίας».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger