Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΚΟΛΠΑ ΡΕ ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ .....

Χωρίς φάρμακα στην Αλλόνησο, ψωμί και ελιές τρώνε στην Σκόπελο

Χωρίς φάρμακα στην Αλλόνησο, ψωμί και ελιές τρώνε στην Σκόπελο

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στα νησιά των βορείων Σποράδων, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζει η Αλόννησος που τα φαρμακεία της έχουν στην κυριολεξία «στερέψει» από φάρμακα. Οι κάτοικοι είναι φανερά αναστατωμένοι, ενώ οι φαρμακοποιοί κάνουν έκκληση ώστε με κάποιο τρόπο να μεταφερθούν όσο το δυνατόν συντομότερα φάρμακα στο νησί.
Σοβαρό είναι το πρόβλημα και με τα τρόφιμα, αφού παρατηρείται ολική έλλειψη φρέσκου κρέατος και άλλων ευπαθών προϊόντων. Σύμφωνα με το δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη, «με τον αποκλεισμό τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ για τους κατοίκους τους νησιού. Μόλις ανακοινώθηκε η νέα 48ωρη απεργία αυτό που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σε πρώτο επίπεδο είναι η έλλειψη των φαρμάκων».
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση πως η απεργία θα συνεχιστεί για δύο ακόμη μέρες κάποιοι από τη Σκόπελο, που είχαν έρθει στο Βόλο για να επισκεφθούν γιατρούς και αναγκάζονταν να πληρώνουν ξενοδοχεία εδώ και μέρες, χθες αποφάσισαν να γυρίσουν στη Σκόπελο με το θαλάσσιο ταξί. «Αυτή βέβαια είναι μια λύση ανάγκης, το θαλάσσιο ταξί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί το μέσο μετακίνησης των κατοίκων της Σκοπέλου» διευκρίνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής.
Ο ίδιος επεσήμανε τη μεγάλη δυσφορία εκ μέρους του κόσμου αφού οι ελλείψεις σε ζαρζαβατικά, γαλακτοκομικά, κρέας, αλλά και βενζίνες και πετρέλαιο είναι σημαντικές. «Έχουμε φτάσει να τρώμε φασολάδα και ελιές. Τα ράφια στα μάρκετ είναι άδεια. Ευτυχώς δεν έχουμε ακόμη πρόβλημα με τα φάρμακα, αλλά δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε το έντονο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με την έλλειψη προϊόντων».
 http://www.parousiazw.gr/topika-nea/perifereia-thessalias/sporades/item/17740-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF-%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF#.URJYU_LHBlQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger