Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο πιο τυχερός... τζογαδόρος

Με κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, επιχειρούσαν Πατρινοί επαγγελματίες να δικαιολογήσουν «μαύρο» χρήμα ή να καλύψουν υποθέσεις φοροδιαφυγής. Η εξαιρετικά μεγάλη «τύχη» συγκεκριμένων επιχειρηματιών στην Πάτρα, κίνησε υποψίες και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει ο διευθυντής της Α' ΔΟΥ Σωτήρης Σαξάμης. Ερωτηθείς σχετικά, είπε στην «Π», ότι όντως υπάρχει ζήτημα με Πατρινούς φορολογούμενους, τονίζοντας ότι ήδη ο φάκελος με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί, διερευνάται και αναμένονται αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον κ. Σαξάμη, παρατηρήθηκε στις δηλώσεις ορισμένων να έχουν επισυναφθεί στα δικαιολογητικά για την κάλυψη των δαπανών και βεβαιώσεις κερδών από παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με λογικά κριτήρια. Από εκεί και πέρα, αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας.


Οι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στην Α' ΔΟΥ είναι αρκετές. Υπάρχει περίπτωση, κάποιος να κερδίζει συνέχεια; Κι όμως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πατρινοί φορολογούμενοι φέρεται να κέρδιζαν μεγάλα ποσά από παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Φαίνεται να υπάρχει μάλιστα περίπτωση Πατρινού, που είχε κερδίζει μέσα σε ένα χρόνο 300 δελτία! Τα ποσά που έφταναν να έχουν «κερδίσει» οι φορολογούμενοι ξεκινούν από 50.000 ευρώ, ενώ σε μερικές περιπτώσεις «αγγίζουν» το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger