Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Προκαλεί η Τουρκία: "Εντός της υφαλοκρηπίδας μας, οι έρευνες"

Πώς απαντά η Τουρκία στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Κάνει λόγο για "έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας"
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.
Η ελληνική πλευρά διαμαρτυρήθηκε για την προκήρυξη οικοπέδων προς έρευνα υδρογονανθράκων από την τουρκική κυβέρνηση.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι "οι ισχυρισμοί της Ελλάδας, δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο".
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι πρόκειται για ισχυρισμούς, οι οποίοι εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από [την Τουρκία] οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών".

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά,  οι άδειες που έδωσε από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι "εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς".
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο σημειώνει ότι θα μείνει προσηλωμένη στην ανάπτυξη σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά και στον διάλογο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger