Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ: ΤΩΡΑ: Αστυνομική επιχείρηση στο λιμάνι για να σπάσουν την απεργία

04.53  Στην Ε6 πύλη του λιμανιού (απέναντι απο τον Ηλεκτρικό) δυνάμεις των ΜΑΤ ανέβηκαν σ' ένα απο τα πλοία της "Μπλού Στάρ" για να ενισχύσουν την διαταγή της εταιρίας για άμεσο απόπλου του πλοίου ξέφορτο. Κάτω απο την αφόρητη πίεση που ασκήθηκε το πλήρωμα μετακίνησε το πλοίο στη ράδα του λιμανιού (έξω απο το λιμάνι) όπου και παραμένει καθώς το πλήρωμα εξακολουθεί να δηλώνει ότι απεργεί. Ενα άλλο πλοίο απο τον ίδιο χώρο πρόσδεσης μετακινήθηκε στην Ε1 πύλη (στο χώρο έξω απο το υπουργείο Ναυτιλίας).
04.30
Στα "κρητικά", δηλαδή στο χώρο της πύλης Ε3, απέναντι απο τον Αγ. Διονύση, επικεντρώνεται προς το παρόν η αντιπαράθεση. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει με κάθε τρόπο την απεργία οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις.
Αυτήν την ώρα ο Λιμενάρχης Πειραιά "εκπαιδεύει" άνδρες των ΜΑΤ στο λύσιμο κάβων. Η "πρακτική άσκηση" γίνεται στους κάβους του Μπλου Σταρ 1 με κίνδυνο να δημιουργηθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για κάθε εξέλιξη απο δώ και πέρα. Στο χώρο συγκεντρώνονται διαρκώς όλο και περισσότεροι απεργοί.


04.18 Μονάδα καταστολής του Λιμενικού και διμοιρία των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω απο την περιφρούρηση του Μπλού Σταρ 1, το πλήρωμα του οποίου έχει ανεβάσει τον καταπέλτη και αρνείται να αποπλεύσει δηλώνοντας ότι απεργεί.
Στην Ε2 πύλη η περιφρούρηση παραμένει στη θέση της έξω απο το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Σε ζωντανή σύνδεση με το λιμάνι το ραδιόφωνο του 902 μεταδίδει άμεσα τα γεγονότα.

04.13 ο ίδιος ο Λιμενάρχης Πειραιά επιχειρεί αυτή τη στιγμή να "λύσει" τους κάβους στο Μπλού Σταρ 1 με κίνδυνο να δημιουργηθεί σοβαρό ατύχημα στο λιμάνι καθώς οι ναυτεργάτες του πλοίου απεργούν και αν λύθεί το πλοίο θα βρεθεί έρμαιο στη μέση του λιμανιού. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την περιφρούρηση του πλοίου.
04.08  
Με κινητοποίηση 150 πάνοπλων ανδρών των ΜΑΤ η κυβέρνηση επιχειρεί αυτήν την ώρα να σπάσει την απεργία των ναυτεργατών στην πύλη Ε3 απέναντι απο τον Αγ. Διονύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger