Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Το κόκκινο κρασί από την Σκόπελο «θωρακίζει» την ακοή

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη προστατεύει και την ακοή
Το κόκκινο κρασί «θωρακίζει» την ακοή
Τις βλάβες στην ακοή που οφείλονται σε θορύβους υψηλής έντασης φαίνεται να αποτρέπει η πολύτιμη ρεσβερατρόλη των κόκκινων σταφυλιών, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες



Ντιτρόιτ 
Προστασία ενάντια στην απώλεια ακοής φαίνεται ότι προσφέρει το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες. Μέχρι σήμερα το κόκκινο κρασί, και συγκεκριμένα η ουσία ρεσβερατρόλη που εντοπίζεται στα κόκκινα σταφύλια, είχε συνδεθεί με προστατευτική δράση ενάντια στην άνοια και στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η λίστα αυτή, βάσει των ευρημάτων των ερευνητών του Νοσοκομείο Χένρι Φορντ του Ντιτρόιτ, όπως φαίνεται τώρα μακραίνει με την προσθήκη της προστασίας της ακοής.


Πίνεις και… ακούς
Οι ειδικοί πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια. Είδαν λοιπόν, ότι τα υγιή ποντίκια στα οποία είχε χορηγηθεί ρεσβερατρόλη πριν από την έκθεσή τους σε θόρυβο υψηλής έντασης, αντιμετώπιζαν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο απώλειας της ακοής τους συγκριτικά με τα υπόλοιπα.
«Η τελευταία μας μελέτη επικεντρώνεται στη ρεσβερατρόλη και στην επίδρασή της σε τυχόν τραυματισμούς – κάτι το οποίο πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένων της νόσου Αλτσχάιμερ, του καρκίνου, της διαδικασίας της γήρανσης και της απώλειας ακοής» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μάικλ Σάιντμαν.
«Η ρεσβερατρόλη αποτελεί μια πανίσχυρη χημική ουσία η οποία φαίνεται να προστατεύει τον αντιφλεγμονώδη μηχανισμό του οργανισμού, ο οποίος σχετίζεται με τη διαδικασία της γήρανσης, την λειτουργία του εγκεφάλου και την απώλεια της ακοής» προσθέτει ο ίδιος.
«Αποδείξαμε ότι χορηγώντας ρεσβερατρόλη στα ποντίκια, μπορούμε να περιορίσουμε τα επίπεδα φθοράς της ακοής και των νοητικών λειτουργιών» επισημαίνει ο δρ Σάιντμαν.
Τα ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Otoralyncology-Head and Neck Surgery».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger