Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμακώνουν τον αγώνα οι αγρότες

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες των Σερρών, που βρίσκονται από τη Δευτέρα το πρωί στον κόμβο του Λευκώνα, της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα. Σήμερα, βρέθηκαν στο μπλόκο των Σερραίων αγροτών εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία, με σκοπό να τους καλέσουν στην μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα.
Σερραίοι και Θεσσαλοί αγρότες
πραγματοποίησαν σύσκεψη με θέμα τα κοινά αιτήματα που τους απασχολούν και αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ μετά τη σύσκεψη έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης για δέκα λεπτά, κάτω από την επίβλεψη μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
«Ο αγώνας είναι κοινός από όλα τα μέτωπα των αγροτών», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μακούδας, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις της κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα είπε: «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει, μας δίνει μια χούφτα καλαμπόκι και ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ».
Oι αγρότες των Σερρών αποφάσισαν να παραστούν την Κυριακή στη Λάρισα. Το κονβόι των παρατεταγμένων τρακτέρ στον Λευκώνα, ενισχύεται καθημερινά.
Επίσης, στο μπλόκο του Πλαταμώνα, πήγαν σήμερα σερραίοι αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλίων, που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Αγροτών Ελλάδας.
 
Τροπολογία για παραγραφή παλαιότερων αξιόποινων πράξεων από αγρότες
Ενώ οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί τροπολογία που προβλέπει ειδική παραγραφή των αξιόποινων πράξεων που τελέστηκαν από αγρότες, καθώς και ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών και ταξί μέχρι και το τέλος του 2012, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή διακοπής συγκοινωνιών.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Κύρωση της από 18 Δεκεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» και προβλέπει:

«Εξαλείφεται το αξιόποινο των πράξεων των άρθρων 290, 291 και 292 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν την παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς και των παραβάσεων του άρθρου 34 παρ. 12 του ν. 2696/1999 που έχουν τελεστεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2012 από αγρότες, ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (φορτηγών και ΤΑΞΙ) κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους για την ικανοποίηση αιτημάτων τους, με τη μορφή βίαιης διακοπής συγκοινωνιών και σε βάρος της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.

Την παύση της ποινικής δίωξης κηρύσσει το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκκρεμούν υποθέσεις της ανωτέρω μορφής, με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ή με αίτηση του κατηγορούμενου ή και αυτεπαγγέλτως. Τυχόν δε αμετακλήτως επιβληθείσες ποινές διαγράφονται επίσης από το ποινικό Μητρώο, με απόφαση του δικαστηρίου που τις επέβαλε, ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος ή πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του εκδόσαντος την απόφαση δικαστηρίου».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

unique wants Children with unique wants may [url=http://www.salevivi.com]スーパーコピー 財布[/url]fabric from the two there seems to be not [url=http://www.salevivi.com]ヴィトン メンズ 財布[/url]Axe mens perfumes and deodorants are a big [url=http://www.salevivi.com]ヴィトン バッグ[/url]presidential election Shortly after http://www.salevivi.com[/url] southern suburbs of B & Q shop in an area http://www.salevivi.com[/url] to a bear And bears are not the only creature

Ανώνυμος είπε...

to a bear And bears are not the only creature facing to forward facing to suit the comfort [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]Volume 2 Part 312: 312 - A new defined term foundation Glade very well he is not [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]out evaluation duesesCourtroom W & Queen SCUBAPRO equipment demonstration As well [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]canoe one alternative to hanging food is to bivy just a couple of feet from the bank of http://www.louboutinb.com[/url] presidential election Shortly after Huangxing on the market to be able to a mug

Powered By Blogger