Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μ. Χρυσοβελώνη: «Νέα πολιτική απάτη το νέο Μεσοπρόθεσμο»


Αθήνα, 19.2.2013

Κατά την χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια του νέου Μεσοπρόθεσμου, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε ως εξής:

« Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε πάλι σήμερα ό,τι υποτίθεται πως είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς με την Τρόικα τον περασμένο Νοέμβριο. Θυμίζω, λοιπόν, ότι η Συγκυβέρνηση είχε ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο το οποίο αναθεωρεί σήμερα και θα συνεχίσει να το αναθεωρεί όσο παραδέχεται -και όπως διαβάζω και στο ίδιο το νομοσχέδιο- πως «δημοσιονομική διόρθωση ενδέχεται να προκύψει την περίοδο 2015-2016». Πρόκειται για τα περίφημα μέτρα «λάστιχο» ύψους 2,7 έως 4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2015-2016 που μπήκαν πάλι από το παράθυρο.

Έτσι, λοιπόν, σκόπευε να κάνει ο κύριος Πρωθυπουργός τη λεγόμενη «επαναδιαπραγμάτευση», την οποία και υποσχόταν προεκλογικά. Έτσι εννοεί την αναθεώρηση του μνημονίου ο κ. Σαμαράς, παραπλανώντας και εξαπατώντας τον ελληνικό λαό, χωρίς να κρατά δηλαδή ούτε μια προεκλογική του υπόσχεση.
Όμως, θα πρέπει επίσης να σκεφθούμε πρακτικά τι αξία έχει ένας μακροχρόνιος προγραμματισμός που αναθεωρείται κάθε τρεις μήνες. Προφανώς, ελάχιστη, γιατί και αυτός ακόμα πάσχει από ακραία αναξιοπιστία. Αυτό σας το λέει μέχρι και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής με το δικό της ιδιόρρυθμο και έμμεσο τρόπο. Ας δούμε, λοιπόν, τι λέει η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Σας επισημαίνει ότι βάσει του ελληνικού νόμου, όχι του μνημονίου με τους δανειστές που εσείς επικαλείστε, οι όποιες αλλαγές σε ένα Μεσοπρόθεσμο γίνονται μία φορά το χρόνο, το μήνα Σεπτέμβριο. Με άλλα λόγια σας λέει ότι όποια τροποποίηση κάνετε εδώ είναι τελείως στον αέρα.
Είναι, λοιπόν, πανθομολογούμενο πως το Μεσοπρόθεσμο είναι απολύτως αναξιόπιστο. Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα που νομίζω ότι αποδίδει όλη τη φιλοσοφία πολιτικής εξαπάτησης που εφαρμόζει η Συγκυβέρνηση.
Αναφέρομαι στο κονδύλι που υποτίθεται ότι θα εξοικονομηθεί από τις διαθεσιμότητες. Ήταν 167 εκατομμύρια ευρώ και τώρα το πάτε στα 107 εκατομμύρια ευρώ. Με σχετική ερώτηση που απηύθυνα η ίδια στον Υπουργό κύριο Μανιτάκη, τον ρώτησα πώς αναλύεται αυτό το κονδύλι, δηλαδή πόσα άτομα θα αφορούν αυτές οι μειώσεις μισθών συνολικά και ποιο κομμάτι των μειώσεων αυτών αντιστοιχεί σε απολύσεις.
Η απάντηση που πήρα πριν από μόλις πέντε μέρες ήταν εκπληκτική. Μου απάντησε δηλαδή ο κύριος Υπουργός πως αυτό το κονδύλι «δεν αφορά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα»! Από εκεί και πέρα για ποια αξιοπιστία μπορούμε να μιλούμε στα σοβαρά;
Κύριε Υπουργέ, επιμένετε να δίδετε επιπλέον 25 δισεκατομμύρια στις Τράπεζες. Ταυτόχρονα, όμως, η Κυβέρνηση Σαμαρά μειώνει μόνο για το 2013 τις συντάξεις των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για νέες μειώσεις πάνω στις μειώσεις που ήδη προηγήθηκαν σε βάρος της κοινωνίας, την ώρα που έχουμε και νέες κεφαλαιακές ενισχύσεις πάνω σε προηγούμενες ενισχύσεις δισεκατομμυρίων που δώσατε στις Τράπεζες.
Την ίδια δε στιγμή εκποιείτε την περιουσία του ελληνικού λαού με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Για να καλύψετε το «ξεπούλημα», καταφεύγετε σε πολιτικά ψέματα και στην εξαπάτηση του ελληνικού, αλλά και στην εξαθλίωση των Ελλήνων υπέρ των τραπεζιτών και όσων από τα «κοράκια» έχουν πέσει πάνω στη δημόσια περιουσία είναι φίλοι σας.
Παρ’ όλα αυτά οι μονίμως ψευδόμενοι, εκείνοι που άλλα είπαν προεκλογικά και έκαναν τα ακριβώς αντίθετα μετά τον Ιούνιο, έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες για προγραμματικές ανακολουθίες! Αναφέρομαι τελείως ενδεικτικά στον πιστό τηρητή των θέσεων του Πρωθυπουργού και παλαιότερο κατακριτή του, τον κύριο Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει περάσει απ’ όλες σχεδόν τις πλέον αντιθετικές πολιτικές θέσεις και ιδεολογίες και τώρα ενεργεί ως εκτελεστικό όργανο του επικεφαλής της κυβερνητικής προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της αλήθειας, του κυρίου Μουρούτη.
Δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα τα λεγόμενά του, τα οποία επανέλαβε και σήμερα, με τα οποία αποπειράθηκε να διαστρεβλώσει τις προγραμματικές θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη δημόσια ακίνητη περιουσία, ψευδόμενος προκλητικά. Αναφέρομαι ειδικά στην αποτυχημένη διαστρέβλωση των προεκλογικών δεσμεύσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί μίσθωσης δημοσίων βραχονησίδων σε ιδιώτες.
Πήρε, λοιπόν, ο κύριος Γεωργιάδης τελείως επιλεκτικά ένα απόσπασμα από το κείμενο, που είχε όντως αναρτηθεί στο διαδίκτυο κατά τη φάση της δημόσιας διαβούλευσης για το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Το κείμενο, όμως, αυτό μαζί με πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων σχολίων που έκαναν οι πολίτες κατά τη διάρκεια αυτής της δημόσιας διαβούλευσης έτυχε της αναγκαίας επεξεργασίας από το Κίνημά μας. Και από εκεί προέκυψε το επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμά μας, για το οποίο δεσμευθήκαμε προεκλογικά και το κείμενο του οποίου είναι διαθέσιμο σε όλους από την ιστοσελίδα μας. Σε αυτό δε δεν περιέχεται καμία αναφορά σχετική με αυτήν που αναληθώς επικαλέστηκε ο κύριος Γεωργιάδης, αποσιωπώντας το προφανές που ασφαλώς γνωρίζει, ότι δηλαδή η εφαρμογή του προγράμματός μας έχει ως προαπαιτούμενο την εκ μέρους μας ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, που θα είναι, όμως, απελευθερωμένη και δεν θα τελεί υπό την κηδεμονία της τρόικας και των Μνημονίων, ώστε τα έσοδα που θα προκύπτουν από οποιαδήποτε εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας να χρησιμοποιούνται όχι για την εξυπηρέτηση των τοκογλυφικών δανείων, αλλά για τη βελτίωση των βασικών κοινωνικών δομών του κράτους όπως είναι η υγεία, η παιδεία και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων που εσείς, οι συγκυβερνώντες στους λίγους μήνες θητείας σας έχετε πλήρως και ολοκληρωτικά διαλύσει και ισοπεδώσει.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήρθε πια η ώρα να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στα ψέματα και στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού, να απορρίψουμε τα φθηνά λόγια και τους φόβους δήθεν κατάρρευσης που προσπαθεί η Συγκυβέρνηση να περάσει στην κοινωνία μας. Εκείνο που περιμένει από εσάς ο Έλληνας πολίτης δεν είναι μια ακόμη τροποποίηση των Μνημονίων, αλλά μια νέα πολιτική που θα είναι, επιτέλους, ειλικρινής και αξιόπιστη».

Σημείωση: Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.marinachrysoveloni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger