Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κέρκυρα: Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Ναυτεργατών

Την ποινική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας καταγγέλλει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια τρομοκράτησης του δίκαιου αγώνα των ναυτεργατών.
Κατηγορείται ότι δεν εκτέλεσε δρομολόγιο κατά τη διάρκεια της απεργίας αν και υπήρχαν λόγοι υγείας, όμως για το περιστατικό αυτό δεν είχε ενημερωθεί το σωματείο από το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνέχιση στην προσπάθεια τρομοκράτησης του δίκαιου αγώνα των ναυτεργατών. Μετά την επίταξη των απεργών και το σπάσιμο της απεργίας τους με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τώρα διώκουν ποινικά τον Πρόεδρο του Σωματείου των Ναυτεργατών στην Κέρκυρα με μήνυση και κινώντας τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν είναι ότι δεν έγινε δρομολόγιο κατά τη διάρκεια της απεργίας για λόγους υγείας, για το οποίο όμως ποτέ δεν ενημερώθηκε το σωματείο από το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου. Επίσης το σωματείο ναυτεργατών είχε καθορίσει, όπως προβλέπεται, το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας και το είχε κοινοποιήσει σε όλα τα αρμόδια όργανα.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εντολές των εφοπλιστών, εντείνει την προσπάθεια καταστολής και αμαύρωσης του αγώνα των ναυτεργατών επιδιώκοντας να τους φέρει αντιμέτωπους με την υπόλοιπη κοινωνία.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία και ότι οι αντιδράσεις από το λαϊκό - εργατικό κίνημα θα κλιμακωθούν. Έτσι προσπαθούν να επιβάλουν με τον αυταρχισμό και τη σιδερένια πειθαρχία νεκρική σιγή. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η προσπάθεια για αλλαγή των συνδικαλιστικών νόμων για τις απεργίες. Θέλουν να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα για να προχωρήσουν ανενόχλητοι στη συνέχιση της καταστροφικής για το λαό πολιτικής τους.
Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί μέσα από την μαζική και οργανωμένη συμμετοχή του κερκυραϊκού λαού στην απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger