Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κάστρο: Χαιρέτισε την επιστροφή Τσάβες στη Βενεζουέλα

«Έμαθες πολλά από τη ζωή, Ούγο, αυτές τις δύσκολες ημέρες του πόνου και της θυσίας (. . .). Ζούμε πάντα για να μαχόμαστε για την δικαιοσύνη» δήλωσε ο Κάστρο απευθυνόμενος στον Τσάβες.

Την επιστροφή του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στο Καράκας χαιρέτισε τη Δευτέρα ο κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο. Ο Τσάβες απουσίαζε του επί δύο μήνες και πλέον από τη χώρα του, κατά την διάρκεια της οποίας υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση καρκίνου στην Αβάνα.

«Είμαι πολύ ευτυχής
που επέστρεψες στο κομμάτι της αμερικανικής γης που αγαπάς τόσο πολύ, δίπλα στον αδελφό λαό που σε περίμενε. Χρειάστηκε μια μακρά και δύσκολη αναμονή, η μεγάλη σωματική αντοχή σου και η πλήρης αφοσίωση όλων των γιατρών (. . .) για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός», είπε ο 86χρονος Κάστρο.

Ο Τσάβες ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι επέστρεψε στο Καράκας, καταλαμβάνοντας εξαπίνης τους συμπολίτες του έπειτα από δύο μήνες νοσηλείας στην Κούβα κατά την διάρκεια της οποίας η επίσημη σιωπή τροφοδότησε ουσιαστικά διάφορες πιθανές κι απίθανες φήμες για την κατάσταση της υγείας του. Ο γαμπρός του, ο υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας Χόρχε Αρεάσα, διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος εγχειρίστηκε για τέταρτη φορά για την αντιμετώπιση του καρκίνου την 11η Δεκεμβρίου, εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Δρ. Κάρλος Αρβέλο στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

«Έμαθες πολλά
από τη ζωή, Ούγο, αυτές τις δύσκολες ημέρες του πόνου και της θυσίας (. . .). Ζούμε πάντα για να μαχόμαστε για την δικαιοσύνη μεταξύ των ανθρώπινων όντων χωρίς να φοβόμαστε τα χρόνια, τους μήνες, τις ημέρες ή τις ώρες (. . .) εμείς που συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτήν την κρίσιμη εποχή για την ιστορία της ανθρωπότητας», πρόσθεσε ο Κάστρο, που αποχώρησε από την εξουσία γα λόγους υγείας το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger