Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μητσοτάκης: «Αν με είχαν ακούσει η Ελλάδα δεν θα περνούσε τα σημερινά δεινά»

«Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», είναι ο τίτλος βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για τις πολιτικές επιλογές των διαδόχων του και να συνέδεσε τη σημερινή κρίση με την πτώση της κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του αναφέροντας πως αν δεν τον είχαν ανατρέψει το 1993 ίσως η χώρα είχε γλιτώσει καθώς και ότι αν τον είχαν ακούσει η Ελλάδα δεν θα περνούσε τα δεινά που περνά σήμερα.

Επικεφαλής της συντακτικής επιτροπής του βιβλίου είναι ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν τουλάχιστον 1.500 τομα, ανάμεσά τους 40 βουλευτές της ΝΔ, οι υπουργοί, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος,  η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου,  ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Το παρόν έδωσαν, επίσης, όλα τα εν ζωή μέλη του δικού του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο Ιωάννης Σταθόπουλος, ο Τίμος Χριστοδούλου, ο Νίκος Γκελεστάθης και ο Ευθύμιος Χριστοδούλου.

 
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και όλοι οι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου που έχουν εκλεγεί με τη ΝΔ, όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκής, Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ενώ παρευρίσκονταν επίσης και οι επιχειρηματίες Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιώργος Μπόμπολας, Δημήτρης Κοπελούζος, Σταύρος Ψυχάρης, ο Αντώνης Λιβάνης και Αριστείδης Αλαφούζος.
 
Ο κ. Μητσοτάκης είχε καλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου του όλους τους σημερινούς βουλευτές με εξαίρεση αυτούς που εκλέχθηκαν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger